Магистрат по знакови дела стана зам.-шеф на Апелативна прокуратура

ПРОКУРОРЪТ ПО КУП ЗНАКОВИ ДЕЛА СВЕТОСЛАВ КАЛЧЕВ СТАНА ЗАМЕСТНИК АПЕЛАТИВЕН ПРОКУРОР. Той бе назначен на 12 юни от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. Предложението 48-годишният търновец да поеме поста e на новия апелативен прокурор Таня Недкова. В нейното предложение до ВСС е посочено, че Светослав Калчев има значителен професионален опит. Ползва се с авторитет и уважение сред прокурорите от апелативния район и съдебните служители. Притежава управленски опит като заместник окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Велико Търново. Член е на Националната прокурорска мрежа за международно правно сътрудничество, а от 2012 г. е хоноруван асистент по криминалистика в катедра „Наказателно-правни науки“ към ЮФ на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Прокурор Калчев има над 22 години юридически стаж, като последователно е бил прокурор в Районна и в Окръжна прокуратура – Велико Търново. Завършил е правния факултет на Софийския университет. В периода 2010 – 2014 г. е заместник окръжен прокурор в Окръжна прокуратура – Велико Търново, след което е назначен на длъжност прокурор в Апелативна прокуратура – Велико Търново. Има ранг „Прокурор във ВКП и ВАП“.

През 2009 г. Светослав Калчев бе единственият прокурор, пратен на стаж във ФБР, където се учи как да бори мафията. Като обвинител участва в куп знакови и скандални дела във В. Търново, като „Бебето от фризера“, „Лихварите“, срещу английски пастир, който бе осъден за гавра с 6-годишно момиченце, и много други. От правото е изкушен и братът на прокурора – Константин Калчев, който е съдия във Великотърновския административен съд.

Нели СУКОВА

Сн. архив „Борба“

 

 

3 thoughts on “Магистрат по знакови дела стана зам.-шеф на Апелативна прокуратура

 • 13.06.2019 в 15:10
  Permalink

  Само искам да разбера колко точно хора от знаковите дела осъди? (…………..)

  Отговор
 • 13.06.2019 в 15:27
  Permalink

  Ролята на прокурора в наказателния процес е да обвинява! За съденето отговаря съдът, въз основа на представените доказателства!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.