Новини

Осем студенти от ВТУ с награди от конкурса за България и Китай

ОСЕМ СТУДЕНТИ ОТ ИСТОРИЧЕСКИЯ И ФИЛОЛОГИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ НА ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ БЯХА ОТЛИЧЕНИ В ДЕВЕТИЯ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС НА ИНСТИТУТ „КОНФУЦИЙ” „България и Китай – древни и уникални цивилизации”. Младите хора получиха наградите си на официална церемония по време на Фестивала на китайската култура, който се проведе във Велико Търново миналата седмица по идея на собственика на издателство „Фабер“ Нейко Генчев.

Третокурсникът в специалността „Регионално развитие и геоикономика” Йордан Георгиев е носител на първа награда в категорията „Презентация” за разработката си „Пандата и кафявата мечка – застрашените родственици”. Втора в същата категория е Надежда Славова, IV курс в специалността „География”. В категория „Разказ” на второ място се класира Християна Христова, която е студентка III курс в специалността „Български език и география”. Нейната творба е озаглавена „От Пекин до Тутракан”. Поощрителни награди получиха Ива Дудова за есе на тема „Императрица Цъси” и Симона Клашнева за стихотворението си „Заедно”.

Студентите по география имат призовите позиции и в категория „Реферат”. Там победител е Ивайло Тотев за анализа си „Енергийната политика на Китай през призмата на географията”, втора е Нина Жечкова с реферата си на тема „Една земя, две посоки”, а с поощрителна награда е Клаудия Георгиева за реферата си „Цветовата идентичност на България и Китай”. Студентите са били подготвени от гл. ас. д-р Тамара Драганова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *