Ректорът на ВТУ връчва инсигниите на новия почетен доктор Ерик Уайнър

РЕКТОРЪТ НА ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРОФ. ХРИСТО БОНДЖОЛОВ ЩЕ ВРЪЧИ ИНСИГНИИТЕ НА НОВИЯ ПОЧЕТЕН ДОКТОР НА ВУЗА ЕРИК УАЙНЪР. Тържествената церемония е в понеделник, когато световноизвестният журналист, писател и пътешественик ще бъде гост на университета и Велико Търново. Академичното слово на Ерик Уайнър, което той ще произнесе по време на церемонията, е на тема „В търсене на мъдростта“.

Високото отличие на Великотърновския университет се присъжда на Ерик Уайнър за приноса му като медиатор в диалога между народи и култури по глобални социални, междурелигиозни и междукултурни въпроси, както и по теми за духовните измерения на живота в нашето съвремие, за преклонението пред книгата и за популяризирането на пътеписния жанр.

Пътуванията на Уайнър обхващат около 40 държави от всички континенти. Книгите му са посветени на универсални човешки въпроси – щастието, представата за Бога, загадката на гения. Всички книги на Ерик Уайнър, които са световни бестселъри, са издадени от търновското издателство „Фабер“.

Досега Уайнър не е бил в България. Тук е, за да участва в най-голямото медийно събитие в историята на България – Шестия световен конгрес на информационните агенции с представители от близо 150 държави. Във Велико Търново идва благодарение на търновския си издател Нейко Генчев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *