Новини

Учители и ученици от пет европейски държави гостуваха в СУ „Николай Катранов“ (Свищов)

В периода от 2 до 8 юни 2019 година СУ „Николай Катранов“ бе домакин на работна среща по проект „Ръка за рука с CLIL”, финансиран по програма „Ерзъм+“.

Това бе четвъртата работна среща по проекта, който стартира през 2018 година и ще продължи три години.

В продължение на седмица в свищовското училище гостуваха учители и ученици от Полша, Италия, Словения, Румъния и Унгария.

По време на работната среща участниците имаха възможност да представят училищата и страните си, да се запознаят с историята и забележителностите на град Свищов.

Гостите участваха в открити уроци по история, биология и здравно образование, и информационни технологии в паралелките на IXа, IXб и IXв клас, изнесени от учителите Оля Михова, Валентина Христова и Йорданка Илиева. В тези уроци беше приложено наученото по време на обучението в гр. Псчина, Полша, за метода CLIL при преподаване на предмет на чужд език.

Гостите имаха възможност да посетят Велико Търново, Габрово и Архитектурно-етнографски комплекс „Етъра“, както и ПП „Персина“, където участваха в урок за биоразнообразието на региона.

През цялото време учениците от гостуващите училища бяха настанени в семействата на свищовските деца, където бяха посрещнати с голямо внимание.

В чест на своите европейски партньори, СУ „Николай Катранов“ организира заключителен тържествен концерт, с участието на Танцова формация „Творецът“, с ръководител Явор Узунов и Вокалната група при училището, с ръководител на Невелина Илиева.

Оля Михова

Координатор на проекта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *