Седмичен хороскоп за периода 14 – 20 юни

Вървете с малки крачки напред и не очаквайте бързи резултати, мерете два пъти, преди да режете

Здраве: В петъчния ден се пазете от настинки в областта на носоглътката и носа, а през уикенда можете да заздравите тялото си, като започнете да спортувате активно и наблегнете на кардиотренировките – тичане, каране на велосипед, излети в планината. В понеделник е пълнолунието, което носи своето естествено напрежение при по-лабилните представители. Не се учудвайте, ако не сте спали добре през нощта, а през деня не се чувствате във форма. Съвсем скоро това ще отшуми. Вторник и сряда са идеални за лечение на зъбите и кожата, а четвъртък е подходящ за обтриване на тялото с грапава гъба, за да стимулирате кръвообращението.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите са събота следобед, неделя, за да расте косата ви по-бързо, и вторник, сряда и четвъртък, за да расте по-бавно след това. Забранени дни за епилация на тялото – вторник и сряда. Масажи: Лечебни – вторник и сряда. Обеци и татуировка: Забранено е татуирането на тялото във вторник и сряда, нежелателно е да поставяте обеци в четвъртък. Сауна и парна баня: Луната няма отношение към тези процедури.

Хранене и диета: Днес по възможност хапвайте постна храна, приготвена на пара или варена. Суровите салати също са препоръчителни. През уикенда можете да включите леко месо, яйца или риба в менюто си, гарнирани с обилна порция салата. Не пренебрегвайте плодовете като препоръчителна храна. В неделя можете да стартирате своята диета или дълготраен хранителен режим, който ще даде своите добри резултати. За любителите на лунната диета тя стартира в понеделник точно в 11.30 часа и продължава до вторник в същия час. Ефектът от нея също е доста благоприятен. През цялата седмица хапвайте умерено и не преяждайте. В четвъртък си позволете повече мазнини, набавени от ядки, зехтин, маслини и авокадо.

Основни звездни аспекти: Луната гостува в Скорпион, Стрелец, Козирог и Водолей, а пълнолунието в Стрелец в понеделник е повод за радости и положително настроение, което е добре да не потискаме, а да предадем на хората около себе си. Хубаво е, когато всички сме усмихнати и доволни. Е, през тази седмица ще можем да го постигнем. Да внимават всички, родени в Скорпион, Стрелец, Козирог и Водолей. За тях предстои важна седмица. Опозицията между Меркурий и Сатурн в неделя зарежда тази седмица с очаквания за успехи, но внимавайте. Тръгвайте с малките крачки напред и не очаквайте прекалено бързи резултати. Прибързаността е водеща през всички работни дни. Във вторник Марс и Меркурий са в съвпад, а в сряда Меркурий и Плутон са в опозиция, в четвъртък Марс е в опозиция с Плутон. Аспектите са ни заложили малки „минички“ като провокация, които можем да заобиколим само ако сме внимателни. Вървете с малки стъпчици напред и се оглеждайте за подводни камъни. Напрежението туширайте в мига на неговото възникване. Седмицата е особено благоприятна за действие, но винаги мерете два пъти, преди да режете.


ОВЕН

Хаосът преобладава

След богатата откъм социален живот седмица сега следва период на затишие. В момента ви се мълчи и не ви се общува с когото и да било. Преживявате емоционални трансформации, разкъсвани сте от въпроси и противоречия. Тръгвате да вършите нещо, след това се колебаете дали то е било правилното. Прекъсвате го, тръгвате да правите друго, съвсем различно дело. Ще започнете доста ангажименти, но трудно ще завършите всеки един от тях. Вие трябва да сте доста по-концентрирани към този момент, но периодът не ви го позволява. Хаосът преобладава. Не се притеснявайте. Скоро това ще отшуми. Просто не поемайте нови задачи.


ТЕЛЕЦ

Обещаващ период

И за вас периодът ще бъде мъчителен, но доста сериозен и обещаващ. Сега сте обект на промени, трансформации и решения. Често всичко това не зависи от вас, а вие просто сте обект и потърпевша страна. Засега го отчитате като негативна тенденция, но в дългосрочен аспект ще видите, че съдбата си знае работата и сама е разместила пластовете така, че да успявате. Отпуснете се, не правете нищо против волята си, но и не го удряйте на безхаберие. Каквото трябва да се случи, то ще се случи. Вие сте участници в цялата тази ситуация.


БЛИЗНАЦИ

Нова ситуация

Последната една седмица беше доста благоприятна за вас. Помогна ви да се озовете в една изцяло нова ситуация, показа ви пътя, по който да вървите от тук насетне. Реши доста дилеми и колебания в живота ви. Следващите дни очаквайте да преминават в успехи и благоприятни промени. От голямо значение са вашите последователност, инициативност и умение да постигате търпеливо своите цели. Търпение ви липсва към момента. Искате всичко тук и сега, но то няма как да се случи. Заложете на малките стъпчици, които ще ви отведат до високия връх. Любовта ви се развива чудесно.


РАК

Бъдете предпазливи

Този период разкрива възможности както за делови напредък, така и за хармония в личен план. На хоризонта се задават подходящи контакти, позвънявания и срещи в точния момент. А идеите, които раждате, ще се възприемат добре и от хората около вас. Не ограничавайте, а разширявайте контактите си. Общуването е важно през тази седмица, а вие го осъществявате с лекота. Бъдете верни на девиза си „две напред, една назад“. С по-леко, но уверено темпо вие ще успеете да продължите напред към покоряване на целите си. Предпазливостта ще ви помогне в случая.


ЛЪВ

Дългосрочни начала

Започвате периода със затишие, което за вас в момента е много ценно време. Нуждаете се от него, за да анализирате бъдещите си планове. През уикенда настъпва етап на бурни промени и емоции. Реагирате доста шумно и понякога – безразсъдно. Внимавайте да не извършите импулсивни действия, за които съвсем скоро да съжалявате. През деловата седмица се изненадвате от своята работоспособност. Пълнолунието в понеделник ви зарежда с енергия въпреки емоциите, които носи. Ако балансирате, ако овладеете излишното напрежение, вие можете да поставите доста дългосрочни начала. Направете го.


ДЕВА

Действащи фигури

Пред вас е поредният важен и доста благоприятен период. В момента вземате дългосрочни решения за своето професионално бъдеще и това го прави толкова важен и отговорен. Седмицата е изпъстрена с чувства и вътрешни противоречия, преодоляване на душевни конфликти и търсене на вярната посока. Но все пак ви води към по-добро дългосрочно начало, към промени в начина ви на мислене. Меркурий, вашият управител, е основната действаща планета на небосклона в момента. Това прави и вас основни действащи фигури тук, на Земята.


ВЕЗНИ

Добри и отзивчиви

В хармония със себе си сте. Последните две седмици отмиха негативни мисли от съзнанието ви, сложиха край на някои вътрешни противоречия и ви дадоха възможност да решите какво да правите от тук нататък. Седмицата ще бъде благоприятна въпреки опасността някой да ви измами или да се възползва от доброто ви душевно разположение. Всъщност в момента за вас е удоволствие да сте в полза на другите. Интересувате се от техните проблеми и търсите начин как да им помогнете. Дори това често да ви поставя в противоречие със закона за непоисканото добро.


СКОРПИОН

Простете и ще ви олекне

Този период, в който Луната гостува в знака ви, разгръща пред вас нови хоризонти. Очаква ви делови напредък и успех в личните взаимоотношения. Страх също ще чувствате от всичко неизвестно и ново, което ви се случва. Повярвайте, то е за добро и ще ви донесе само благоприятни развития от тук насетне. В любовта ще се наложи да правите повече компромиси, за да запазите хармонията и да подобрите взаимоотношенията там. Простете една дума, която ваш близък е изрекъл, без да иска. Негативното ви отношение заради нея може да развали изцяло взаимоотношенията ви, а не бива.


СТРЕЛЕЦ

Бъдете по-прецизни

За вас следва провокативна седмица, в която ще сте изправени на нокти. Не се плашете от напрежението. То е съпроводено от шансове и възможности да се изявите и да постигнете просперитет на работното място. Напрегнати сте, защото се иска от вас сега да бъдете перфекционисти и да обръщате по-голямо внимание на детайлите. Това изисква много време, с което не разполагате към този момент. Налага се да действате по-бързо. А и вие сте творци, а не педанти, но сега се налага да бъдете и двете. В личния ви живот не позволявайте напрежението да е повод за излишни драми.


КОЗИРОГ

Забавете темпото

През следващата седмица ще действате с присъщата за вас мотивираност и упоритост. Опитайте се да бъдете по-целенасочени, без да поемате няколко ангажимента едновременно само защото всички са свикнали от вас да вършите работа, без да отказвате. Каквото захванете, докарвайте го до край. Работете по-ритмично и си давайте нужната почивка. Луната ще ви е на гости през работната седмица, активираща един нов период за вас и възможност да промените нещо около себе си, с което вече не можете да съжителствате.


ВОДОЛЕЙ

Не се товарете излишно

Чувствате се объркани към момента от хилядите струпали се обстоятелства в личния ви живот и професионалната ви кариера. Малко по малко ще започнете да разплитате кълбото от възли и да подреждате тухлите в своя живот. За вас следва напрегната, но доста благоприятна седмица. Очаквайте провокации от страна на колегите. Не влизайте в пререкания с тях. Точно сега не ви е нужно да разваляте отношенията си. Научете се определени техни приказки да преминават транзитно през ушите ви. Не обръщайте внимание на всичко. Товарите само себе си.


РИБИ

Пазете нервите

Напрежение и нерви са залегнали в следващата седмица и с това е свързано основното предупреждение в хороскопа ви. Често вие се потапяте в емоции и не контролирате този процес. Сега ще трябва да се научите да го правите, освен ако не искате да пропуснете всички хубави възможности на периода, изпадайки в нервни кризи и тръшкайки се за глупости. Стегнете се. Въпреки напрежението седмицата предлага букет от възможности и шансове за развитие. Не се нервирайте излишно, а бъдете практични. Можете да поставите едно ново начало.


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

14 юни. Авантюристи и любители на силните усещания, вие, родените на 14 юни, не обичате скуката и еднообразието. Не осъзнавате обаче, че по този начин пропилявате живота си, скачайки от цвят на цвят. В любовта мнозина от вас постъпват по същия начин. Наричат ви „царе на флиртовете”, но запомнете, флиртовете погубват истинската любов. Честите промени около вас понякога ви объркват, но бързо свиквате и се приспособявате. Обожавате да пътувате и да опознавате нови кътчета от света. Проблемите си създавате сами, но за сметка на това бързо ги разрешавате.

Навлизате в прекрасна година на промени и нови начинания. Сега предстои трайно раздвижване и разместване на пластовете. Действайте внимателно, защото това, което успеете да промените в тази година, ще ви държи влага в следващите девет.

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове и бронхите, ако сте пушачи, с малко повече воля ще успеете да преборите порока.

15 юни. Вашата рождена дата е причината да успявате навсякъде, където това зависи от хора. Имате уникалното умение с лекота да влизате под кожата на човек и да му ставате любимци. В никакъв случай това не е характеристика на манипулатори, а просто на щастливци. Излъчването ви е на симпатични хора, на които може да се има доверие. Използвайте тази своя даровитост, но в умерени граници. В любовта сте постоянни и обичливи. Това ви гарантира създаването на добро семейство.

От днес за вас стартира година на стабилизация. След бурните промени, които протекоха около вас в последно време, сега се налага да забавите темпото и да запазите един по-разумен ритъм на живот. Това е прекрасна година за сключване на брак и за заздравяване на семейните отношения.

Здраве: Отслабва имунната ви система и това може да доведе до чести настинки и проблеми с гърлото, горните дихателни пътища, носа.

16 юни. Подвластни на кармична разплата заради грешки в минали прераждания, в този живот сте задължени да бъдете по-твърди и категорични с близките си; да не правите крайни компромиси, защото по този начин вредите на себе си. Наложително е в моменти да се превърнете в егоисти, за да спасите собственото си настояще и бъдеще. Не се жертвайте в името на когото и да било. Живейте свой самостоятелен живот, отдайте се на половинката си и на своето семейство. Позволите ли близките ви да се бъркат в него – неминуемо ще си имате сериозни проблеми. На работното място трябва да се задоволите с второто място. Лидерската позиция не ви е отредена.

От днес до догодина по това време ще изживеете период на духовно и интелектуално израстване. Учете, сега е моментът. Погледнете назад в отминалите девет години и потърсете начин да коригирате допуснатите грешки. В службата ви чака просперитет, ако сте на подходящото поприще.

Здраве: Възможни са проблеми с лимфните възли, кожата, но истината е, че вие сами можете да си внушите болести или пък да се излекувате в зависимост от начина си на мислене. Бъдете позитивни.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *