Индийка и белгиец ще си кажат "да" във Велико Търново | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Индийка и белгиец ще си кажат „да“ във Велико Търново

Публикувана на: 17.06.2019г. 2629 прегледа

ИНДИЙКА И БЕЛГИЕЦ СА РЕШИЛИ ДА СИ КАЖАТ „ДА“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Двамата ще си обещаят да са заедно и в добро, и в лошо на 6 юли. Каришма Синг и Арне Схепенс се срещнали в старата столица преди почти две години.

Арне е този, който отдавна живее във Велико Търново. Намерил този град преди десетина години и решил, че тук иска да се развива като онлайн преводач. Така започнал да понаучава и български език.

В началото на минала година във Велико Търново пристигнала и Каришма. Двамата се срещнали, Арне решил да стане гид на индийката и я повел из най-красивите градове на България. Когато пътешествието приключило, двамата вече били влюбени един в друг.

На 6 юли Каришма ще облече първо бяла рокля, а после и традиционно индийско сари. Двамата са избрали да сключат гражданския си брак в Ритуалната зала във Велико Търново и след това да празнуват в Ресен. Казват, че са любопитни да ги венчае служител на Търновската община, за да видят как се женят тук младите хора, но след това искат да си спретнат и ритуал по индийски.

Такова пъстро ще е и менюто на сватбата. Гостите ще опитат и български, и белгийски, и индийски вкусотии. След това двамата ще останат да живеят около В. Търново. „Все още търсим нашия дом, но май вече сме си харесали една къща в Лясковец, казва Арне, който доведе любимата си на откриването на изложбата на Якоб Ван Бейлен, който в петък вечерта показа на търновци част от голямата си колекция български килими.

С. БОЯНОВА

Снимка авторката

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!