Какво време ни очаква на 18. 06.2019 г.

Вечерта и през нощта ще има променлива облачност и на места е възможно да превали дъжд. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 16° и 19°. За В. Търново се очаква минимална температура около 17°. Във вторник ще има променлива до значителна облачност. Предимно след обяд и вечерта на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. През деня ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 29° и 32°.За В.Търново се очаква максимална температура около 31°.

Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения.

Над западните и централните части на Стара планина ще има променлива до значителна облачност и на места ще превали дъжд и ще прегърми. Ще духа умерен вятър от изток – североизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 17°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 10°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.9° през 2016 г., а най-ниската измерена минимална температура е 7.4° през 2000 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 40 минути и ще залезе в 20 часа и 57 минути.

Фаза на Луната: едно денонощие след пълнолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.