4 четения

Младоженци дариха 300 лв. на търновска природозащитна организация

С благородна постъпка започва семейният живот на младоженци от старата столица. Двойката дари 300 лв., събрани по време на сватбата й, на търновската организация „Приятели на животните ВТ/Friends of Animals VT“. За първи път природозащитното обединение получава приходи от венчавка, тъй като обикновено средствата винаги са насочвани към болни хора или медицински отделения.

Доброто дело на младото семейство стана факт в края на миналата седмица, но уповавайки се на максимата, че с милосърдието не бива да се парадира, влюбените пожелаха да запазят в тайна самоличността си.

Сумата ще бъде използвана за лечението на две улични котки в много тежко здравословно състояние. „Приятели на животните ВТ/Friends of Animals VT“ изпратили четириногите в Университетската ветеринарна болница в Стара Загора, като поели отговорност за осигуряване на средства за предстоящите им операции.

За момента екозащитниците прекратяват приемането на каквито и да е сигнали за болни, блъснати, изхвърлени или изоставени животни, тъй като са затрупани с котки и кучета, на които се опитват да намерят домове.

От организацията се надяват благородната постъпка на младоженците да вдъхнови и други, които да се застъпят за бездомни четириноги.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!