Пламен Кънчев спечели първия турнир в памет на Иван Цанов

На 12 юни в пенсионерския клуб на ул. „Възрожденска“ се проведе шахматен турнир за ветерани в памет на изтъкнатия великотърновски шахматист Иван Цанов. Организатори на проявата бяха Съюзът на пенсионера и Община Велико Търново, а главен съдия Светла Йорданова.

Участваха 16 души от региона, играли по швейцарската система в 7 кръга, на ускорена контрола от 15 минути. Борбата за първото място беше много оспорвана, като кръг преди края четирима оглавяваха класирането. Шампион с 5,5 точки стана мс Пламен Кънчев, следван от гм по кореспондентен шах Младен Гуджев от Самоводене, също с 5,5 точки, но по-лоши допълнителни показатели. Трети е Христослав Панов с 4,5 т. Със същия актив са Борис Аврамов и мс Иван Илийков. В призовата осмица попаднаха още Димитър Цеков, Атанас Атанасов и Живко Хлебаров. За победителите имаше купи и медали, а всички участници получиха почетна грамота и книги. Наследниците на Иван Цанов благодариха на организаторите и дариха парични награди за победителите.

Иван Цанов е първият великотърновски шах майстор. Роден 1932 година, през 1974 покрива изискванията за майстор на спорта. През целия си живот остава поклонник на древната игра и допринася много за развитието й в нашия град.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *