60 четения

Рекордните 24 000 лв. събраха дамите от Зонта на благотворителния си бал „Бяло лято“

РЕКОРДНИТЕ БЛИЗО 24 000 ЛВ. СЪБРАХА ДАМИТЕ ОТ ЗОНТА КЛУБ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО, СЛЕД ТРАДИЦИОННИЯ СИ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЛ „БЯЛО ЛЯТО“. Пищното тържество беше в Калояновата крепост в Арбанаси и като всички останали събития, беше посветено на 100-годишнината от основаването на организацията. Събраните средства дамите ще вложат в стипендии и ще помогнат на детското и родилното отделение във Велико Търново.

Областният управител проф. Любомира Попова, двете зам. областни управителки Детелина Борисова и Ивета Кабакчиева, много гости от клубовете на Зонта в страната, приятели на дамите от всички Лайънс клубове в старата столица, както и ротарианците уважиха бала. Специални гости на тържеството бяха и представители на клуб „Майчина грижа“ в Добрич, една от организациите в страната, която се занимава с мащабни благотворителни дейности.

Гост на вечерта беше и кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, който тази година стана носител на наградата на Зонта „Кавалер на жълтата роза”. Миналата вечер той удостои дамите със „Старопрестолна грамота”, която връчи на президента на Зонта инж. Красимира Коцева.

Балът започна с валидирането на първата по рода си марка „100 години Зонта“. Марката беше пусната в продажба веднага и всички средства постъпиха в благотворителния фонд на организацията. Към сумата след това бяха прибавени и постъпленията от томболата и търга, за който всички предмети бяха дарени от дамите в Зонта клуб – Велико Търново.

ЗА 3000 ЛВ. БЕШЕ ОТКУПЕНА КАРТИНАТА „БЪЛГАРКА“ НА ПОПУЛЯРНАТА ТЪРНОВСКА ХУДОЖНИЧКА ИВАНИЧКА ПАНЕВА и това стана най-скъпо продаденият предмет в търга. Бизнесменът от Елин Пелин Николай Колев спечели изящната картина на Иваничка Панева, която излезе, за да му я подари лично. Дамите разиграха успешно още няколко интересни предмета, сред които биографията на Стефан Данаилов „Романът на моя живот“ с автограф от актьора и книгата „Музика над града”, още картини, бижута и повече от 20 кулинарни шедьовъра, които дамите сами бяха приготвили и които пуснаха за т.нар. „тихо наддаване“. Приятелят на търновските зонтианки Драгомир Драганов беше водещ на бала. Сиера Лари от детско студио „Румина“ откри музикалната програма на бала. След нея на сцената излязоха Силвия Кацарова, Руслан Мъйнов, Йордан Марков и Васил Петров.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!