41 четения

Северозападната Трета лига на път да остане с 14 отбора

С 14 отбора се очертава да е Северозападната Трета лига през новото футболно първенство. През отминалия сезон „Спартак – Плевен“ влезе в професионалния футбол, а в областните групи изпаднаха „Левски – 2007“ (гр. Левски) и „Янтра“ (Полски Тръмбеш). При това положение групата намаля до 13 тима. До миналата седмица имаше шанс групата да е от 15 тима, като габровският „Янтра 2013“ и ФК „Дреновец“ бяха кандидат-новаците.

През изминалата кампания „Янтра 1919“ стана категоричен шампион на Габровската областна група. Техният стадион е в нормите, отговаря на условията, а и от клуба гарантираха стабилно финансиране. В събота обаче при кмета на Габрово Таня Христова се състоя работна среща, на която е взето решение „Янтра 2013“ и другият отбор от града „Янтра – Габрово“ да се обединят, за да може в началото на сезона Габрово да участва в мачовете за лигата с един отбор.

Другият потенциален кандидат за Трета лига е ФК „Дреновец“ от едноименното село, намиращо се на почти еднакво разстояние от Видин, Монтана и Лом. Стадионът в Дреновец е строен по европейска програма, а Община Ружинци ще се опита да помогне с финансирането. През изминалия сезон местният отбор завърши на второ място във Видинската областна група, на 7 точки от шампиона „Ботев“ (Грамада).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!