Започна дългоочакваният ремонт на пътя от границата с община Ценово към Свищов

В Свищов официално стартира дългоочакваният ремонт на Републикански път II – 52 от границата с община Ценово към Свищов. Директорът на Областно пътно управление Велико Търново инж. Венцислав Ангелов и кметът на Свищов Генчо Генчев посетиха мястото, от където ще започнат строителните работи и където вече беше премахната част от храстовата растителност по банкетите. Ще бъдат положени няколко слоя асфалт, пътят ще бъде изравнен и нивелиран, като за финал ще бъде положен и износващ слой плътна асфалтобетонна смес, за която е характерно, че при правилно полагане и уплътняване не пропуска вода и е високо еластична. Банкетите ще бъдат направени отново и ще бъдат поставени колектори. „Касае се за един голям, мащабен ремонт на стойност 4,1 млн. лв.“, подчерта Генчо Генчев.

Паралелно с ремонта на отсечката от първия етап, която ще обхване границата с община Ценово до гробищния парк на село Вардим, ще започне проектирането и на втория участък от гробищния парк на село Вардим до град Свищов.

Първоначално крайният срок на изпълнение за първия етап е бил 27 юли, но поради забавяне на старта с два месеца се очаква пътят да бъде завършен до средата на септември 2019 година. Изпълнител е фирмата „Пътни строежи“, която е с богат опит и разполага с необходимата техника за извършването на мащабния пътен ремонт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *