10 четения

12-годишните момчета на хандбалния „Локомотив“ са вицешампиони на страната

Момчетата до 12 години на ХК „Локомотив“ станаха вицешампиони на страната на Държавните финали в Поморие. От 14 до 16 юни откритата спортна площадка в града беше арена на оспорвани мачове и страхотни емоции. Дванадесетте най-добри отбора в тази възраст бяха разделени в четири предварителни групи.

В първия етап на турнира хандбалистите на „Локомотив” победиха отборите на „Мартен – 67” (Мартен) с 33:10 и „Беласица” (Петрич) с 29:16. В следващия кръг се наложиха над градския съперник ХК „Раховец – 2008” с 22:13 и се класираха на полуфинал. Последва победа над връстниците от „Левски” с 21:16 и финал срещу домакините.

В един равностоен мач, достоен за завършек на първенството, „железничарите” отстъпиха с 11:18 и останаха със сребърни медали.

С индивидуални награди бяха удостоени Християн Колев – за най-добър вратар, и Георги Василев – за най-добър защитник. Стефан Георгиев беше избран в седмицата на турнира.

Съставът на „Локомотив”: Християн Колев, Даниел Арнаудов, Стефан Георгиев, Кристиян Костадинов, Ивайло Стефанов, Цветилиян Генчев, Георги Дачев, Мирослав Гюров, Александър Маринов, Мартин Костадинов, Георги Василев, Велизар Драганчев, Радостин Байчев, Константин Бакалов, Димитър Калушков, Иво Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!