64 четения

Над 110 участници се включиха в надпреварата по спортни танци „Болярска купа 2019“

110 участници се включиха в националния турнир по спортни танци „Болярска купа 2019“, организиран от КСТ „Ксани денс“ (Велико Търново). Състезателите от клуба домакин се представиха достойно и защитиха името си на един от водещите клубове по спортни танци в България. Най-малката двойка Христо Чанев и Яна Господинова от КСТ „Ксани денс“ достигнаха до престижната финална шестица в категория деца II.

В турнира за картотекирани двойки в клас 11Е първо място спечелиха Христо Чанев и Яна Господинова, следвани от Александър Елефтеров и Сияна Стойнова. Двете двойки са най-малките надежди на КСТ „Ксани денс“.

Христо Чанев и Яна Господинова заеха категоричните първи места в шестте танца, които изпълниха и бяха безпрецедентни фаворити на съдиите в своя клас. Заслужено преминават в клас 11D.

За първи път като картотекирана двойка се състезаваха Владимир Илиев и Никол Узунова в клас 13, заемайки достойно пето място.

Семейство Александър и Карина Господинови, също от КСТ „Ксани денс“, са пети сред финалистите в клас 18D+D, спечелвайки съдиите с много усмивки, техника и страст в танцовото изкуство.

В първата част на състезанието „Изгряващи звезди“ се явиха 55 некартотекирани двойки и 120 момичета соло в своите категории. Всички деца танцуваха прекрасно, с много грация и заслужено получиха медали. Танцьорите на КСТ „Ксани денс“ Велико Търново бяха водещи на призовите места.

В спортната надпревара през целия ден участваха представители от клубове по спортни танци от София, Пловдив, Шумен, Казанлък, Варна, Бургас, Враца, Русе, Стара Загора и други.

„Болярска купа 2019“ беше под патронажа на кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов.

По време на официалната част бе връчена старопрестолна грамота от Община Велико Търново на Ксандриния Капелова от КСТ „Ксани денс“ за постигнати високи резултати на международни и национални състезания по спортни танци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!