126 четения

Фонд „Земеделие“ проверява ваканционно селище „Балканъ“ в Калайджии

ИНСПЕКТОРИ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ ВЛЯЗОХА ВЧЕРА ВЪВ ВАКАНЦИОННО СЕЛИЩЕ „БАЛКАНЪ“ В ЗЛАТАРИШКОТО СЕЛО КАЛАЙДЖИИ, съобщиха от ведомството. Комплексът е сред най-атрактивните и работещи по предназначение в областта. Той съществува от десетина години и е вдигнат с европари. Селището е регистрирано на ЕТ „Елика – Елица Гавазова“ и се управлява от семейството на 33-годишната дама. Ваканционният комплекс се простира на площ от 100 декара, част от която обширна гора и частно ловно стопанство. Има шест напълно самостоятелни вили – две големи и четири малки, хотелска част, панорамна механа, двуетажен ресторант, басейн, игрища с осветление, тенис маси, градински фитнес уреди, велосипеди, сауна.

Това е втората къща за гости в областта, обект на проверка от фонда, след „Епохи“ в Лясковец, където не бяха открити нередности. Съвсем наскоро полицията е проверила комплекс „Балканъ“ и не е установила никакви нередности в кокетното селище.

Да края на юни у нас трябва да бъдат проверени всичките 288 къщи за гости по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г.

ВЪПРОСНИТЕ КЪЩИ С ЕВРОПАРИ В ТЪРНОВСКА ОБЛАСТ СА 21. По една къща има в общините Лясковец, Стражица и Златарица. Останалите 18 са в Еленския балкан. Разпореждането за проверка от МВР е на главния прокурор Сотир Цацаров. От полицията е поискана информация дали въпросните къщи реално са били посещавани от гости. След това щели да се дадат допълнителни указания за разследване за злоупотреба с еврофондове. Сред тези къщи имало няколко, които са собственост на чужденци и не работят по предназначение, сочи предварителна информация.

Н. ГЕОРГИЕВА

3 коментара за “Фонд „Земеделие“ проверява ваканционно селище „Балканъ“ в Калайджии

 • 19.06.2019 в 12:25
  Permalink

  Всеки знае ,че там няма проблем. Да проверят покрай Дряновския манастир.

  Отговор
  • 21.11.2019 в 11:13
   Permalink

   Всеки знае, ама нищо не знае. ДФЗ са ги спипали в нарушения и ще връщат близо 400 хилки!

   Отговор
 • 20.06.2019 в 10:01
  Permalink

  Защо си сигурен Ванко? Това което пише в статията просто е реклама на семейството. Описанието на проекта в ДФ Земеделие включва само къщи и механа и малко земя около тях. Къщата за тъща в случая е малко по-встрани и всички местни знаят как изникна частната резиденция.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!