Отблъскващите грешки, които може да ви лишат от целувка

Вероятно ще се изненадате да разберете, че хората не са единствените, които изпитват удоволствие при целувка. Шимпанзетата и по-малките им събратя бонобо също познават това усещане.
Целуването води до отделяне на окситоцин в човешкото тяло, често наричан “хормон на любовта” или “хормон на прегръдката”, както и на хормона на щастието ендорфин.
Младежите на възраст от 18 до 24 години се целуват средно 11 пъти седмично, а 5 % от хората над 45 години – повече от 31 пъти в седмицата. Към негативните страни се отнася фактът, че двама души обменят между 10 милиона и 1 милиард бактерии.
Френската целувка всъщност е вид тренировка, защото при нея се включват всички 34 лицеви мускула, а ако е страстна – гори 6,4 калории на минута. В една целувка се съдържат средно 6,4 % мазнини, 4,1 % сол, 1,6 % органична материя, 81 % вода и 6,3 % протеини.
Основните неща, които анкетираните посочиха като отблъскващи грешки на партньора, са на първо място лошият дъх, на второ – сблъскването на зъби. Третата позиция хората отредиха на мириса на цигари, а четвъртата и петата съответно на шумната целувка и на напуканите устни.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *