Петя Луканова донесе поредна шампионска титла на „АП спорт“

Петя Луканова от СК „АП спорт“ стана шампионка по спортна стрелба за 2019 година. На провелото се държавно първенство в София великотърновката спечели убедително първото място в олимпийската дисциплина „Пушка от три положения” за жени с 14 точки преднина пред втората в класирането. Съотборничката й Виктория Иванчева е четвърта след двегодишно прекъсване в тренировките с малокалибрено оръжие. Държавното първенство бе първият официален старт за годината и липсата на състезания се отрази на стрелците. Петя обаче показа висока спортна форма и много добра стрелба и от трите положения.

При мъжете Борислав Гергов „АП спорт“ е трети в дисциплината 60 изстрела от положение легнал с пушка. Добрин Буров от другия великотърновски клуб „Етър 100“ е втори в стрелбата от три положения, а Тихомир Петров от „АП спорт“ е седми.

Тази седмица Виктория Иванчева заминава за участие в Европейското полицейско първенство в Зул (Германия), където ще участва в три дисциплини – 10 метра въздушна пушка, 60 изстрела легнал на 50 метра и 120 изстрела от три положения на 50 метра. Преподавателката в Националната полицейска академия ще се състезава с някои от най-добрите стрелци в света, които като правило са полицейски служители, разказа Александър Луканов, председател и треньор в СК „АП спорт“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *