75 четения

Събират средства за младежа, пострадал при падане от електрически стълб

Приятели на 24-годишния Здравко Петков от Долна Оряховица, който едва не загуби живота си след падане от електрически стълб вследствие на удар от електроволтова дъга в Присово, събират средства за лечението му. Инцидентът се случи в края на май, а след оказана му спешна медицинска помощ в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ бе откаран в кома в Клиниката по изгаряния в “Пирогов”. Пострадалият е с 50 процента изгаряния по тялото от втора и трета степен, фрактура на крака и травми по главата.

На младежа предстои операция, но за целта са нужни кръводарители. Желаещите да помогнат могат да го направят в Центъра по трансфузионна хематология във Велико Търново, като заявят, че искат кръвта да отиде за Здравко Петков Петков, хоспитализиран в най-голямата спешна болница у нас. Без значение е кръвната група.

24-годишният мъж е здравно неосигурен, затова негови съученици подеха акция по набиране на средства за възвръщане на здравноосигурителните му права. Необходими са 600 лв., информират близките.

Може да се направи дарение на https://de.helpkarma.com/campaign/zdravko-petkov-petkov-543?fbclid=IwAR1n0dihfu1kMa3eVcOgxnxSOP6O9BoIrGRk3C3dovP6LdNT9T6TWNMt6V0 .

Все още не е ясно защо младежът се е покачил на електрическия стълб, но водещата хипотеза е, че е искал да си направи селфи.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Събират средства за младежа, пострадал при падане от електрически стълб

  • 23.06.2019 в 0:55
    Permalink

    Защо не кажете , че създателката съм аз (не че е от значение) и неговите близки идея нямат колко е нужната сума за погасяването на осигуровките! Взе ли сте информация от моята статия за Здравко ! Толкова ли е трудно да не изкривявате фактите ?! Близки какво близки бе ??! Една майка дето не искала да го вижда ?!!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!