15 четения

Чистят горнооряховските паркове с модерна електрическа прахосмукачка

Чистотата в двата парка „Детски кът“ и „Христо Ботев“ в Горна Оряховица вече се гарантира чрез модерна електрическа прахосмукачка. Устройството е белгийско производство, последен писък на модата в сметопочистването, и е носител на златен медал от конкурса за иновативни продукти на Международния пловдивски панаир. Машината бе доставена и въведена в експлоатация в началото на седмицата от служителите на общинското предприятие „Пътна инфраструктура и озеленяване”.

Електрическата прахосмукачка работи посредством дълъг хобот и вакуум, който събира листа, фасове, пластмасови чашки и всякакви други отпадъци. Изключително прецизна е по засмукването на обелки от семки, които през лятото са едни от най-честите замърсявания в парковете. Устройството почиства бързо и безшумно.

Друго голямо предимство е, че разполага със специален филтър, който улавя всички вредни частици и емисии, които се отделят при вдигането на прах при ръчно почистване през сухите сезони.

Машината работи на батерии и след зареждане може да се използва в рамките на 8 до 16 часа без прекъсване.

Заедно с прахосмукачката общинското предприятие „Пътна инфраструктура и озеленяване” въведе и мултифункционален багер. Кофата му може да се откачи и да се сложи приспособление, с което се подкастрят храсти.

Очаква се до дни да бъдат доставени също голяма метачка, самосвали и други машини, които да преустановят ръчното почистване на града.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!