127 четения

„Дунавски сървайвър за финансова грамотност” прави свищовлията Ахмед Куйтов

„ДУНАВСКИ СЪРВАЙВЪР ЗА ФИНАНСОВА ГРАМОТНОСТ” ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА ОСТРОВ КРАЙ СВИЩОВ В НАЧАЛОТО НА ЮЛИ. Екипът, който организира приключението, вече записва желаещите да се включат в него.

Идеята за „Сървайвъра” е на свищовлията Ахмед Куйтов, който е възпитаник на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и председател на  институт „Перспективи“. Ахмед от години се занимава с писането и реализирането на проекти, насочени към младите хора. „Сървайвърът” е поредното предизвикателство, в което той е решил да се впусне. За тази идея той работи заедно с Мариета Живкова, която също е член на „Перспективи“.

„Нарекли сме го „Сървайвър”, защото мястото, на което ще се съберем, е диво. Близо сме до Свищов, няма да се налага да оцеляваме сред природата, но ще работим сред природата. А е „Сървайвър за финансова грамотност”, защото младите хора, които ще се запишат, ще се научат да управляват бизнес“, разказва Ахмед.

Институтът, който той управлява, работи заедно с две неправителствени организации от Австрия и Северна Македония. Затова и 15 от участниците са от тези две държави. Още 15 места има запазени за български смелчаци. „Разработваме обучителна програма за възрастни, която ще създаде условия за развитие на образователния туризъм и ще повиши интереса за учене сред природата. Работим с двама професори от Северна Македония и Австрия, които са автори на учебници по предприемачество и университетски преподаватели. И методологията, която създадем, ще приложим за първи път по време на този сървайвър под формата на тренинг“, разказва Ахмед.

Той е решил да предложи на участниците занимания в три части. Първата ще бъде на остров край Свищов, където смелчаците ще трябва да изградят въжен мост за два дни. След това мостът ще бъде демонтиран и няма да се превърне в съоръжение, което да се ползва постоянно. Идеята е младите хора да се опитат да работят в екип. „И понеже става дума за бизнес обучение, единият екип ще бъде този, който издава разрешението за моста, вторият – строителите. След това ни предстоят и няколко срещи, една кръгла маса, както и симулационна игра, на която участниците ще се научат да искат банков кредит и да преговарят с инвеститори“, обяснява свищовлията.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *