Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Езикът на тялото: Кога жената е ядосана

Не е лесно да общуваме с различни по характер хора. Но когато става дума за комуникацията между мъжа и жената, всеки е на мнение, че представителките на нежния пол са доста по-трудни за разбиране. Може да чуете от своята половинка, че всичко е наред, но по езика на тялото ѝ да осъзнаете, че ви лъже, пише Tialoto.bg.

Някои невербални жестове подсказват какво мисли човекът на среща, нищо че не говори. Ако имате конфликт с жена си и се чудите как да се помирите, разкодирайте онова, което се случва в главата ѝ, като наблюдавате внимателно къде държи ръцете си и какви движения прави с тях. Така може да познаете, че ви е много ядосана преди да го изрече.

Кръстосани на гърдите ръце

Когато жената се подразни от нещо, винаги кръстосва ръцете си пред тялото. В много редки случаи това може да стане в притеснителен момент, когато се чуди къде да си сложи ръцете. Смята се, че при скандал дамите използват най-много тази позиция. Тя подсказва, че човек е несигурен и не се чувства комфортно. Ако пък приятелката ви посреща така като се приберете у дома, се настройте за напрегнат разговор.

Скръстени ръце

Тази позиция означава, че жената се е настроила за неприятен разговор. Когато е скръстила ръцете и е свила пръстите в юмруци, то положението за вас не е никак розово. Тоест тя „ви е набрала“ достатъчно много и вече не може да търпи, а е готова да „излее“ всичко онова, което я тревожи, независимо от последствията, едно от които може да е раздялата.

Непълна бариера от едната ръка

Оставянето на едната ръка пусната свободно или вдигната наполовина, а другата захваната за нея, притискаща корема, е сигнал, че жената е твърде смутена. Ако я заварите по този начин, може да предотвратите неприятен разговор с повдигане на тон, ако я попитате дали е добре. Тази позиция означава още, че човекът се нуждае от защита – тоест той е ядосан, но по-скоро търси разбиране и изход от ситуацията. Една прегръдка или мила дума може да помогнат в случая.

Отворени ръце

Най-добрата поза. Ако жената ви посрещне по този начин, то тя е в добро настроение и е „отворена“ за хубави моменти с вас. Ако ви докосне, прегърне, погали по главата и въобще държи ръцете си отворени през цялото време, то тя иска да привлече вниманието ви към себе си и покаже, че мисли за вас.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *