15 четения

Гимназията по туризъм намери нови партньори в Болград

УЧЕНИЦИ ОТ УКРАЙНА БЯХА ГОСТИ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Децата от Украйна са имали възможността да обиколят няколко интересни места в България като награда за отличното им представяне в конкурса „Към корените на предците – история, традиции, образование, култура“, организиран от Общината и Областна управа в Сливен и фондация „Памет“.

Освен че са се разходили из Велико Търново, гостите от Болград са влезли и в часовете на своите нови приятели. Юлия Гейдарова и Мария Бурлакова от Болградската гимназия и Вероника Константинова, Анна Хинева и Марина Щърбулова от село Городне са участвали в час по български език и литература заедно с учениците от XI „в“ клас.

Тази визита не е първата среща на търновските и болградските учени. И миналата година деветокласничката Елисавета Петрова и учителят инж. Славка Проданова посетиха Болградската гимназия и средното училище в село Городне. Екскурзията беше награда за есето на Елисавета „Петият директор“. С него тя се класира на второ място в национален конкурс, посветен на 160 години от създаването на Болградската гимназия.

И трите училища сега подготвят плановете за бъдещи съвместни дейности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!