Месечен хороскоп за юни

Не надскачайте възможностите си и не поемайте непосилни ангажименти

Останете мъдри и не превръщайте хубавите чувства в двигател на яростни битки

Лунна диета през юни:

Луната е намаляваща от 1 до 2 юни и от 17 до 30 юни. Започнете диета, хранете се здравословно или се подложете на здравословно гладуване. Най-подходящите дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета този месец са 17, 25, 26, 27 юни, но не пренебрегвайте и датите 7, 8, 9 и 16 юни. Подходящите дни за лунна диета този месец са 3 юни – фаза новолуние, 10 юни – фаза първа четвърт, 17 юни – фаза пълнолуние, и 25 юни – фаза последна четвърт В дните от 3 до 16 юни Луната е нарастваща. В този период не преяждайте и хапвайте по малко, на чести интервали, за да задвижите метаболизма. Не се отказвайте, ако по това време диетите и хранителните режими не дават най-добрите резултати. Изчакайте и бъдете търпеливи. Тялото ще ви ще за започне да се освобождава от килограмите веднага след като Луната отново влезе в своята намаляваща фаза.

Грижа за косата: Благоприятни за подстригване на косите са датите 1, 2, 18, 19, 20, 21, 27, 28, 29, 30 юни (за да расте косата ви по-бавно) и от 7 до 12 юни (за да расте косата ви по-бързо). Неблагоприятни дни за посещение при фризьора са 3, 4, 5, 13, 14, 22, 23, 24 юни.

Звездни аспекти за месеца: Месецът започва с хармонични аспекти и много положителни очаквания. Венера се движи в Телец, където се чувства отлично на своя трон, а от Козирог комплименти й изпраща Плутон, който въпреки егото си признава нейните красота и блясък. Този аспект ще донесе още в първите дни на месеца, а и по време на новолунието в Близнаци сериозни шансове да се впишем в нова среда, в която искаме да заживеем от тук насетне. Да привлечем познанства и да бъдем дружелюбни към околните. Използвайте първата десетдневка от юни за своите романтични срещи. Ключовата дума в този период е „любов“, която е истинска и непринудена. Бъдете внимателни през втората десетдневка на месеца, когато Слънцето и Юпитер са в опозиция. Аспектът ни позволява да преувеличаваме своите възможности и повдигаме самочувствието си дори тогава, когато то не е съвсем покрито. Опозицията на Марс със Сатурн и Плутон по същото време е причина дори да повярваме прекалено много в шанса си за възкачване в йерархията, искайки да стъпим на по-високия чужд пост. Втората половина от месеца е белязана с движението на Марс и Меркурий в Рак, откъдето правят напрегнат аспект с Плутон в Козирог. Чистосърдечната любов от първата юнска половина се трансформира в желание за власт и надмощие, пораждащи стремежи да влезем във война с всеки, заставащ на пътя ни. Материалното взема връх. Овладейте нервите, останете мъдри и разсъдливи и не превръщайте хубавите чувства в двигател на яростни битки, след които винаги има жертви. Не си заслужава. Нека любовта бъде победителка.


ОВЕН

Бъдете внимателни

Очаква ви емоционално наситен месец. Още в първите му дни, когато Венера се движи в Телец, ще научите за възможност да си позволите материална придобивка, която ще ви радва и ще ви позволи по-добър живот в следващите месеци. Дори и да получите бонус или парична сума като награда, не бързайте да харчите всичко, а заделете една част като спестявания. Втората половина от месеца е по-напрегната. Марс, вашият управител, е в конфликт със Сатурн и Плутон, което в ежедневието ви дава отражение върху начина ви на общуване и обноски към всички наоколо. А също така и в професионалната сфера. Бъдете етични и колегиални и не си позволявайте непочтени начини за печелене на пари и престиж. Скоро всичко ще се срине, ако сте го привлекли така.


ТЕЛЕЦ

Стабилност и хармония

Месец юни за вас е хубав и благоприятен. Месец на стабилност, хармония и постигнати резултати. Движението на Венера във вашия знак още от май активира благоприятно развитие в живота ви, повече спокойствие и увереност във всички сфери. Вие се чувствате щастливи и не можете да отречете този факт. Ще запазите това свое усещане и през втората половина от юни, напук на напрежението, което се разраства около вас. Често ще се превръщате в буфер, като улавяте излишните вибрации на агресия, разпръсквани наоколо. Не можете да търпите несправедливост и точно заради справедливостта може да влезете в конфликти с другите. Не си позволявайте прекалено харчене на пари и средства, бъдете по-пестеливи.


БЛИЗНАЦИ

Сериозна промяна

Това, с което можете да се похвалите в момента, е, че пристъпвате в период на динамичен и доста раздвижен месец. Юни е вашият месец, когато по-голямата част от вас празнуват своя рожден ден. Стъпвате със замах в своята нова лична година и продължавате с гордо вдигната глава. През втората половина от юни Венера ви идва на гости и можете да се похвалите с изобилно количество късмет и позитивна енергия. Чувството ви за пълнота е допринесено не само от Венера, а и от опозицията между Слънцето и Юпитер, която пряко ви засяга. Вярно е, преувеличавате повече от допустимото своите възможности. Казвате, че можете повече, отколкото е в реалността, но важното е, че си вярвате. И карате другите да ви повярват. Този месец ви носи сериозна промяна.


РАК

Почивайте повече

Подгответе се за един доста по-натоварен период от емоционална гледна точка. Към момента мислите ви са объркани, а действията често губят връзката със здравия разум. Сякаш някой или нещо въздейства на психиката ви така, че да вършите нещата алогично. Месец юни не е благоприятен за поставяне на нови начала или предприемане на действия. Движението на Меркурий и Марс във вашия знак и опозицията им с Плутон е причина да се чувствате объркани: страшно силни на моменти, а и доста изхабени и слаби в други случаи. Не можете да владеете нервите си и това е причината често да чувате от близките си, че сте лабилни. Почивайте си повече, имайте своето време само за себе си и мислете с любов, а не с войнствени настроения. Всичко ще се нареди. Трябва време.


ЛЪВ

Преценете си силите

През юни вие сте изключително решителни и недвусмислено искате да наложите своето мнение над всички останали. Всеки може да разбере, когато има Лъв в компанията му през юни. Отличавате се с гръмогласно поведение и увереност, че знаете всичко и можете всичко. Но… на практика уменията ви се свиват поне наполовина. Хубавото и при вас е, че си вярвате. Дано само тази вяра не ви накара да приемете един нов проект в живота си, който да се окаже поредната голяма лъжица за устата ви. Прекаляването и разхищението на доверието, което близките имат към вас, е причина в края на месеца да се озовете сами, изолирани и недоразбрани. Виновни за това ще сте само вие.


ДЕВА

Служебен просперитет

И за вас този месец носи промени и възможности да постигнете много, стига да спрете с мърморенето и да се заловите сериозно за работа. Новолунието в Близнаци е сериозен момент за стартиране на важни професионални задачи с дългосрочен характер. Не се притеснявайте да започнете свой собствен бизнес, който да ръководите еднолично. Съдружията сложете под въпрос. Точно сега може би не ви е нужно да се съобразявате с капризите на партньорите. В сферата на любовта също настъпва период на стабилизация и възход – още повече, ако ви се налага да работите с половинката. Така ще прекарвате и много повече време заедно – нещо, от което и двамата се нуждаете.


ВЕЗНИ

Доброто се връща

Юни за вас е месец на стабилност и добри позиции, стига самите вие да се поспрете за миг и да си стъпите на краката. За съжаление, мнозина са на мнение, че това няма как да се случи и че сега е настъпил мигът за стрелба. Е, гоненето на прекалено високи цели, хвърлянето на напразни усилия там, където е ненужно ще са причината за вашия неуспех към последните числа от месеца. Стъпвате ли леко, на пръсти и бавничко, трябва да знаете, че успехът ще бъде винаги по петите ви. Избягвайте скандалите и напрежението, не влизайте в конфликти, дори когато някой си търси белята. През следващите четири седмици за вас е по-добре, ако сте отстъпчиви и милосърдни, отколкото нападателни и отмъстителни хора. Бъдете добри. Това ще ви се върне.


СКОРПИОН

Не се връщайте назад

През този нелек от емоционална гледна точка месец ви чакат и предложения, и съмнения, и потвърждения, че вървите в правилната посока. Всичко това е пронизано през вашето лично колебание дали нещата в живота ви се получават, или не. Успехите са категорични сами по себе си и е време да повярвате в себе си. Този месец ви прави силни и издръжливи, но за да придобиете тренинг, ще трябва да преминете през хиляди перипетии, ще трябва да доказвате силата на своя характер, отстоявайки позициите си чрез слово и действие. Не се отмятайте, а дръжте докрай на обещанията си, дори и да не сте убедени, че можете да ги изпълните. Казана дума – хвърлен камък, и няма връщане назад. Нека това е мотото ви, за да успявате.


СТРЕЛЕЦ

Избягвайте конфликтите

Става вече традиция при вас през юни да си поставяте цели по-високи от тези, които можете да изпълните в рамките на уреченото време. Претрупването със задължения и ангажименти на ежедневието ще ви донесе доста разочарования, но въпреки всичко вие не губите оптимизма си и продължавате все напред и напред. Месецът в първата си половина е изключително позитивен и благоприятен, като този му период ви позволява да стартирате и определени разкрасителни процедури и такива, подмладяващи тялото ви и подобряващи жизнения ви тонус. Стартирайте диета или се обърнете към професионалист за изготвяне на режим на хранене, който да спазвате през втората половина от месеца и през лятото. В края на юни избягвайте конфликтите и ситуациите, които ви изправят на ръба на нервите. Имате нужда от повече спокойствие и все ще намерите начин как да го постигнете.


КОЗИРОГ

Не изпускайте контрола

Месецът ви носи гарантирана финансова стабилност, която можете не само да задържите, а и да подобрите с действията си. През първата десетдневка Венера все още е благоразположена към вашите намерения и в любовта, и в сферата на частния бизнес. Можете да помислите за делови промени и капиталовложения, които обаче да са контролирани от разума ви. Не очаквайте месецът да премине без провокации, тъй като Марс и Меркурий са в отсрещния Рак, откъдето образуват напрегнати аспекти със Сатурн и Плутон, които вие така гостоприемно сте приютили за няколко години. Четирите планети ще влязат в конфликт и изкупителните жертви, разбира се, ще сте вие. Не се оставяйте изцяло във властта на емоциите, а контролирайте и себе си, и събитията. Месецът е хубав.


ВОДОЛЕЙ

Между офиса и морето

През юни сте раздвоени между стартирането на важни проекти в служебен план, които изискват вашето пълно себеотдаване, от една страна, и между блясъка на слънчевите лъчи, които напомнят за морските плажове, дългите уикенди и разпускането с приятели, от друга страна. Ще имате възможност да съчетаете и двете, но бъдете особено внимателни да не зарежете важните проекти към средата само защото някой ви се е обадил за поредната авантюра или пътуване. Венера през втората половина от юни е благоприятно настроена към вас и всъщност тя ви дава полъха на лято, вълни, море и любов. Но тя е и причината нещата в бизнеса да потръгнат, така че не изпускайте шанса си за изява.


РИБИ

Шансове за развитие

И вашият юни няма да бъде никак лош, напротив. Чакат ви доста приятни изживявания, шансове да се изявите както в сферата на личния си живот, така и на фронта на служебния. Е, невинаги ще ви бъде лесно да ги съчетавате, но ще свикнете да го правите. Сега Нептун, вашият управител, и Сатурн са в хармония помежду си. Намирате се в дългосрочен период, в който преоткривате себе си и търсите възможности за развитие – духовно, интелектуално и професионално. Юни няма да е най-подходящият ви месец за почивка, но не се лишавайте от възможността през уикендите да бъдете сред природата и да събирате от нейната нестихваща енергия. Имате нужда. Месецът изисква да се впускате в авантюри и да преживявате емоции – разбира се, в рамките на нормалното.


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

31 май. Сами сте си избрали да се родите на 31 май, защото имате да изчиствате определени кармични задължения, които са ви останали от минали прераждания. Ето защо често срещате пречки по пътя си и невинаги нещата стават изведнъж при вас. Добрата новина в хороскопа ви е, че винаги постигате целите си, независимо от усилията, които полагате. Това е вашата орисия. Можещи сте, имате определени таланти и е хубаво да ги изявявате.

От сега до идния ви рожден ден предстои прекрасна година на позитивни вибрации и много щастие. Ще видите как нещата в живота ви ще се оправят и вашето настроение ще става все по-добро. Бъдете оптимисти и вярвайте в успеха си, за да го постигнете. Това е година на пътувания, срещи, контакти, премествания и нови перспективи. Не ги пропускайте.

Здраве: Годината вещае крепко здраве.

1 юни. Вие сте първенци във всичко. Не срещате прегради по пътя си и това ви прави особено уязвими и самоуверени понякога. Съдбата ви е отредила да бъдете лидери и водещи фигури, но в момента, в който загубите разум и се самозабравите, ще обърнете живота си наопаки. Бъдете по-целенасочени, гонете амбициите си така, че да имате време да ги постигнете.

Навлизате в година на ново и успешно начало, което е обвързано с вашия разум и рационалност. Обмислете добре плановете си и действайте. Имате шанс да спечелите много, ако направите първата крачка напред.

Здраве: Не се претоварвайте с тежки физически дейности и пазете сърцето.

2 юни. Вие сте хора, които имате да учите много от собствените си грешки и от грешките на хората около себе си. Малцина са тези от вас, които знаят точно какво желаят от живота. Тази липса на представа и вътрешна нагласа, че ще загубите, когато предприемате действия, винаги тегне над главите ви и затова трудно се впускате в каквото и да било. Бъдете по-решителни, за да не пропуснете всички шансове в живота си и накрая да се окаже, че сте живели безцелно.

Навлизате в година, в която е нужно да се подчините на съдбата и да се оставите в скута й, за да успявате и да вървите устремно напред. Поемайте само толкова задачи, колкото можете да свършите. Понякога се оставяйте на течението, защо то винаги ще ви отвежда в правилната посока. Това не е активна година, но вие можете да я направите успешна, ако я изживеете кротко и не надскачате възможностите си.

Здраве: Възможни са проблеми със стомаха и нервите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *