33 четения

Превърнаха междублоково пространство в старата столица в чудесен минипарк

Живущи във Велико Търново сложиха край на паркирането върху зелени площи в района на блока, който обитават. Добрият пример е на улица „Баба Мота“ 15. Ентусиасти монтираха красиви керамични гъби, засадиха райграс и няколко дръвчета върху стъпканата от автомобили растителност. Всичко това се реализирало със собствени средства.

Мястото вече е оградено с каменни колчета, за да се предотврати вероятността зложелатели да унищожат облагородения терен, както преди време се случи с междублоковото пространство на улица „Любен Каравелов“ 69. По този начин бившият неправомерен паркинг на „Баба Мота“ 15 се превърна в място за отдих и наслада за очите. Единственото, което за момента липсва, но е в процес на осигуряване, са пейки, върху които живущите и минувачите да отсядат на сянка през горещите дни.

„Нашата улица е еднопосочна. От години шофьорите паркират на тротоарите или върху зелени площи. Общо взето, където им видят очите. Много сме доволни от направеното минипаркче и смятаме да доразвием идеята и около съседните блокове“, коментира млада жена, която бе довела детето си да играе в облагородения участък.

„За съжаление, в горната част на улицата проблемът продължава в пълна сила. Няколко пъти сме сигнализирали на телефон 112, но ефект няма. Разбирам, че невъзможността да паркираш пред дома си е неприятна, но все пак има правила“, казва друга живуща в района.

Глоба от 150 до 500 лв. грози водачите, спиращи върху зелени площи, а при повторно нарушение санкцията се удвоява.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка авторката

Един коментар за “Превърнаха междублоково пространство в старата столица в чудесен минипарк

  • 20.06.2019 в 15:43
    Permalink

    Да хванат от общината да измислят и паркинги както във всички европейски градове не само да седят и да взимат заплати и усвояват пари!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!