9 четения

Търновско читалище прави благотворителен спектакъл за Нелис

БЛАГОТВОРИТЕЛНО ЩЕ Е ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО НА СПЕКТАКЪЛА „ЛОВЕЦЪТ НА ЖИРАФИ“ НА ТЕАТРАЛНА ГРУПА „ЖАР“ ТАЗИ ВЕЧЕР. Артистите на най-младото читалище във Велико Търново – „Пламък 2016“, са решили да дарят всички събрани средства за лечението на малката Нелис.

„Ловецът на жирафи“ е от Борис Априлов и е най-новото заглавие в афиша на трупата. Режисьор е Мартина Атанасова. Представлението започва в 18,30 часа и е в салона на читалище „Искра“ в старата столица. Актьорите разчитат на дарения и самите те продават талоните за дарения. За целта по време на представлението в салона ще бъдат разположени и дарителски кутии.

Нелис Кедова, за която трупа „Жар“ набира средства, е от Велико Търново и е само на две години. Диагностицирана е с невробластом и преди седмица претърпя операция по отстраняване на тумора. Съдбата на момиченцето обедини хора от цялата страна и от чужбина, които само за десетина дни успяха да съберат 100 000 евро, нужни за лечението й.

Всички, които искат да отидат на театър и да станат дарители на Нелис, могат да закупят талони от билетния център на ул. „Асен Златаров“ N 5, който се намира точно срещу бариерата на служебния паркинг на театъра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!