37 четения

Цар Иван: „Благодаря за голямата подкрепа от всички, свързани с „Етър“, знам, че не трябва да се предавам”

Централният нападател на „виолетовите“ очаква да се завърне на терена през октомври

 

На 25 април един от най-обичаните футболисти на „Етър ВТ“ – Иван Петков, скъса ахилес. Централният нападател получи травмата в 43-тата минута на срещата с „Ботев“ във Враца при приземяване. Контузията сложи край на сезона за Цар Иван, както го наричат великотърновските фенове, само четири дни след като бе записал хеттрик с виолетовата фланелка срещу „Верея“ в Стара Загора. В разгара на подготовката за новия сезон се свързахме с нападателя, за да разберем как върви възстановяването и кога ще го видим отново на терена.

 

– Как върви възстановяването?

– Възстановяването върви по план, бях в гипс 45 дена, операцията мина успешно, за което благодаря на д-р Анелия Василева, започвам физиотерапия и раздвижване.

– Какво почувства в първия момент?

– Болката беше много неприятна при скъсването, дори помислих, че Илия Миланов ме удари, но изобщо не е така, а при отскока ахилесът се къса.

– Трудно ли ти е да приемеш факта, че млад и деен човек като теб е принудително обездвижен?

– Неприятен момент за мен, както и ти каза, минал съм и през другата най-тежка травма във футбола – операция на кръстни връзки, затова и знам, че не трябва да се предавам.

– Кои са хората, на които благодариш от сърце за подкрепата в трудния момент?

– Голяма подкрепа получих, разбира се, от цялото си семейство, моите колеги – пожелавам на всекиго такива момчета, винаги съм знаел, че мога да разчитам на тях, затова винаги съм казвал, че „Етър” има страхотен колектив, ръководството също ми оказва голяма подкрепа и не на последно място, всеки мой познат и заинтересуван от „Етър” човек.

– Какво е усещането твоята публика да скандира Цар Иван?

– Феновете на „Етър” скандират името ми и сега, когато съм контузен, няма по-голям стимул от това, ще направя всичко по силите си да се върна и отново да ги радвам.

– Представянето на „Етър” – седмото място ли бе максимумът на отбора?

– Направихме страхотен сезон и мисля, че заслужено спечелихме седмо място, като с нищо не отстъпвахме на „Левски”, надявам се да затвърдим силния сезон, което ще бъде много трудно, и с идването на г-н Кирилов нещата ще продължат да вървят нагоре!

– Имаш ли любим гол от последния сезон, или въобще?

– Най-красивия гол, разбира се, е този със Славия (б.р. задна ножица), незабравим спомен! Все пак гол на 2018 година е…

– Кога ще си готов за игра?

– Очакванията за моето връщане е не по-рано от месец октомври, ако всичко върви наред.

– Какво очакваш от новото първенство?

– Пожелавам на моите съотборници лека подготовка и да нямат контузии, а на всички боляри – да пълнят „Ивайло” и да ни подкрепят, както винаги досега!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!