139 четения

Турнирът „Хари Стоев“ се превърна в празник за младите борци от региона, Никола Сърнев заслужи приза

Над 50 състезатели от региона участваха в турнира, организиран в Горна Оряховица в памет на легендарния борец Хари Стоев. Сред тях бяха и наследници на борчески фамилии, като двама от синовете на световния шампион Радослав Великов и племенника на треньора в „Локомотив” Пламен Дончев.

Турнирът се организира от Община Горна Оряховица, ОП „Спортни имоти” и СКБ „Локомотив”. Президентът на клуба Цветан Зеленков връчи грамота на всеки участник.

Състезанието бе проведено в две възрастови групи – подготвителна (2 – 3 клас) с 3 категории и деца (4 – 6 клас) със 7 категории.

При най-малките в категория до 26 кг шампион стана Илиян Ангелов от Горна Оряховица, втори е Аспарух Атанасов от „Царевец Етър”, третите места заеха Симеон Великов, също от „Царевец Етър”, и Момчил Дойков от „Етър Виктори”.

До 30 кг първото място е за Дениз Ахмедов от „Локомотив”, втори остана Радослав Великов-младши от „Царевец Етър”, а трети са Данеле Михайлов от Горна Оряховица и Александър Христов от Стражица.

Александър Станчев от „Царевец Етър” е победител до 40 кг, следван от Тодор Костадинов от Горна Оряховица.

При децата в категория 30 кг първото място е за Александър Росенов от Стражица. Втори е Мартин Цонев от Горна Оряховица, трети са Георги Илиев от „Етър Виктори” и Станимир Русанов от Стражица.

При 35-килограмовите първи е Никола Сърнев от „Локомотив”, победил на финала съотборника си Момчил Недялков. На третото място се наредиха Валери Кьоровски от „Царевец Етър” и Валентин Русанов от Стражица.

Мартин Милев от „Локомотив” спечели първото място до 40 кг. Второто място също е за горнооряховчанин – Стефан Николов. Трети останаха двама представители на „Етър Виктори” – Тошко Петков и Денис Курдов.

До 45 кг победата е за Николай Ангелов от „Локомотив”, втори е Георги Николов, също от Горна Оряховица. Трети са Мартин Георгиев и Християн Кънчев от „Етър Виктори”.

Георги Бъчваров от Първомайци бе над всички до 50 кг пред Найден Балабанов от Горна Оряховица, Петър Мутафов и Ангел Троплев, и двамата от Долна Оряховица.

В категория до 60 кг победител е Юнай Нуриев от Севлиево. Второто място е за Йордан Шазил от Стражица. Трети са Дамян Радев и Иван Петков от Горна Оряховица.

В кат. +60 кг на върха на стълбичката стъпи Мартин Петков от Горна Оряховица, следван от Росен Георгиев от Лясковец.

Купата за най-резултатен състезател спечели Юнай Нуриев от Севлиево. За най-техничен състезател бе определен Николай Ангелов от Горна Оряховица. А призът „Хари Стоев” стана притежание на Никола Сърнев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!