Дадоха трета паралелка за първи клас на ОУ „Димитър Благоев“

ТРИ ПАРАЛЕЛКИ ЩЕ НАПРАВИ ЗА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА ОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ВМЕСТО ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАЯВЕНИТЕ ДВЕ. Промяната е направена под натиска на родители, които не са успели да запишат децата си в това школо. На Община Велико Търново е положителното становище и то е взето в интерес на децата, коментира директорът на дирекция „Образование“ в Търновската община Пенка Игнатова.

Случаят с недостатъчния брой места в търновското училище нашумя миналата седмица, след като се наложи свободните места в двете паралелки да бъдат запълнени след тегленето на жребий. Неприети обаче останаха първокласници за цяла паралелка и родителите им бяха решили да подават жалба до институциите, от които зависи решаването на въпроса. Затова и се наложи увеличаване на приема. Догодина в училището ще бъдат направени отново две паралелки, защото само за толкова има капацитет сградата.

„Всъщност ние можем да правим по три първи класа на всеки четири години. Понеже сега изпратихме три паралелки с четвъртокласници, ни се отвори място за трета паралелка и в първи клас“, коментира директорът на училището Надя Владимирова.

Такова извънредно увеличаване на паралелки в първи клас не е прецедент за община Велико Търново. Миналата година ОУ „П. Р. Славейков“ успя да събере първолаци за три паралелки и получи позволение да ги направи въпреки заявеният прием от два класа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *