77 четения

Каузата „За пръв път на море“ прати на курорт Стоянка и дъщеричката й Деси

Самотната майка от Стражица е в Обзор благодарение на бизнесмени от Г. Оряховица

 

Стоянка Генова и дъщеричката й Деси от Стражица вече са на море в Обзор. Те са първата двойка от благотворителната инициатива „За пръв път на море“, която бе обявена в началото на тази година от бизнесмени от Горна Оряховица, сред които Севдалин Кръстев и Ярослав Матоуш. По тази кауза 5 деца с един родител с ниски доходи, които досега не са виждали морето, ще почиват на наши разноски в Обзор по 5 дни, уточни вчера Ярослав Матоуш. Те поемат квартира, храна 4 пъти на ден, безалкохолни напитки, транспорт и джобни. 30-годишната Стоянка Генова е една от майките, които благодетелите решиха да изпратят на море с дъщеря й.

СТОЯНКА Е ДЪЩЕРЯТА НА НАЙ-ТЕЖКИЯ БЪЛГАРИН, КОЙТО ИЗДЪХНА В МЪКИ ПРЕДИ 5 ГОДИНИ. Иван Генов тежеше 270 кг и не можа да дочака медицински грижи заради теглото си и липсата на легло в стационар. Стоянка е борбена самотна майка, която се грижи за малката си дъщеричка, родена с „конско стъпало“, която вече е на 4 години.

ИСТОРИЯТА НА ЖЕНАТА Е ПОКЪРТИТЕЛНА, ЗАЩОТО ТЯ САМА СЕ БОРИ С ЖИВОТА И С ТЕЖКАТА ДИАГНОЗА, с която се е родило детето й. Двете стъпала на Деси били изкривени напълно и първо й казали, че трудно ще може да ходи. Бащата на момиченцето не се грижи за него, макар да плаща месечна издръжка от 140 лева. След много ходене по мъките преди две години на Деси е направена операция на стъпалата в София и сега тя може да се движи нормално. Ходи на детска градина, облечена е като принцеса благодарение на добри хора, и носи нормални обувки. Преди това Стоянка е дала 1000 паунда за специални обувки и няколко хиляди лева за операция. Взела е 6000 лева заем от частно лице и ги връща всеки месец, разказа тя. Десислава сега е с ТЕЛК от 28% след операцията, но това не означава нищо. Социалните не дават помощи и майката получава само детски. Благодарение на кмета на Стражица Румен Павлов майката има работа като чистачка към Общината. Други добри хора са ги пуснали на квартира без пари, но тази година благодетелите ще си продават къщата и вероятно двете ще останат без дом. Стоянка обаче не се оплаква и е благодарна на хубавите неща, които се случват, а сега е безкрайно щастлива, защото е на море за пръв път.

Нели СУКОВА

Сн. личен архив

2 коментара за “Каузата „За пръв път на море“ прати на курорт Стоянка и дъщеричката й Деси

 • 21.06.2019 в 13:29
  Permalink

  дай боже повече такива прояви на благотворителност!

  Отговор
 • 23.06.2019 в 16:12
  Permalink

  Браво все още има добри хора…..
  Да си помагаме.
  Браво на този бизнесмен 🙂

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!