180 четения

Митко Минев поема „Ротари България” на пищна церемония с концерт в МДТ „К. Кисимов”

С голям безплатен оперно-симфоничен концерт за великотърновци на 29 юни от 17 часа в голямата зала на театъра ще е съпроводена смяната на властта в „Ротари България”. Поводът е официалната церемония по ротацията на ръководните постове в най-голямата в страната доброволна хуманитарна организация, която се провежда по традиция в началото на всяка ротарианска година. В старата столица дистрикт гуверньорът на Дистрикт 2482 Веселин Димитров ще предаде инсигниите на адвокат Митко Минев. Своите огърлици ще получат и всички новоизбрани президенти на Ротари, Ротаракт и Интеракт клубовете в страната.

В старата столица досегашният президент Росен Великов ще предаде управлението на Ротари клуба на друг адвокат – Кирил Андреев. След церемонията публиката ще има възможността да чуе прочути оперни, оперетни изпълнения и канцонети, изпълнени от солисти и състав на търновския театър. Тържествената част за ротарианците ще продължи с вечеря, на която се очаква за пръв път в историята на Ротари клуб – Велико Търново, да бъдат приети две жени. Търновската организация е една от най-активните структури в страната. През ноември миналата година тя отбеляза с редица събития своята 80-а годишнина, а каузата й е събирането на средства за закупуване на модерен бронхоскоп за белодробната болница в старата столица.

АДВОКАТ МИТКО МИНЕВ Е НОВИЯТ ЛИДЕР НА НАД 2000 РОТАРИАНЦИ В БЪЛГАРИЯ, събрани в 88 клуба. Той ще поеме поста на Петровден с мандат една година да управлява „Ротари България”. За пръв път от създаването на ротарианските клубове у нас търновец ще бъде дистрикт гуверньор. През юли м.г. Митко Минев бе на световна конвенция на организацията в Торонто, където са участвали над 137 държави. Там търновският правист развя българския флаг.

„Всяка година тази конвенция се прави в различна държава и в различен град, моето лидерство ще завърши с асамблея на Хаваите през 2020 г.”, споделя Митко Минев.

МИТКО МИНЕВ ПРИЕЛ МИСИЯТА НА РОТАРИАНСТВОТО ПРЕДИ БЛИЗО 20 ГОДИНИ. През 2001 г. при чартирането си търновският Ротари клуб е бил само мъжки. По онова време той се е управлявал от Пламен Караджов, който е приел и адвокат Минев. Въпреки всичките си други ангажименти и председателството на Съюза на юристите във В. Търново Митко Минев казва, че много му харесва да помага на хората и заради това е станал ротарианец. Той подчертава, че Ротари клубът не е благотворителна, а хуманитарна организация. Припомня, че от доста години в старата столица дават стипендии на даровити ученици, а една от последните мисии е създаване на камерен симфоничен оркестър към театъра в старата столица, който ще свири на церемонията на 29 юни.

Нели СУКОВА

Сн. архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!