124 четения

Най-странните тестове за бременност в човешката история

1. Пшеница и ечемик

Този тест е много точен и прилича на съвременните методи за откриване на бременността: жената взема две торбички – едната, пълна с пшеница, а другата – с ечемик, и пишка върху тях всеки ден. Ако растенията в торбичките започнат да прорастват, значи жената е бременна, и обратното.

Този тест определя и пола на детето: ако пшеницата прорасне по-висока от ечемика, ще се роди момче, а ако ечемикът израсте повече от пшеницата, значи се чака момиченце.

2. Жаби и мишки

В началото на XX в. – само преди стотина години, за да установят наличието на бременност, са прибягвали до жесток, но ефективен метод – инжектирали урина от жената в живи жаби или мишки, и са наблюдавали реакцията им, тъй като хормоните на бременни жени, когато се вливат в кръвта на животното, причиняват силни реакции и дават точен отговор.

3. Тестът с ключа

Той е описан в сборник с френски средновековни поверия от XV в. – жената поставя железен ключ в малък съд и пишка в съда, докато ключът се покрие напълно с течност.

След няколко часа се гледа дали по ключа има някакви видими промени – ако да, ще има бебе.

4. Предсказание с лук

Древните гърци са вярвали, че луковицата може да „провери“ дали жената е бременна, ако се постави близо до влагалището и се спи една нощ с нея. Ако на сутринта устата ѝ мирише на лук, няма бременност, ако обаче жената се събуди без дъх на лук, означава, че чака дете.

5. В добавка с вино

Една от най-използваните проверки за това дали има наличие на бременност в Средновековието била към купичка с урина да се добави червено вино. Ако урината се оцвети в ярко червено, ясно – жената е „в положение“.

6. Опасният тест с белина

Наистина е много опасен и силно препоръчваме никога да не го провеждате! Експериментът е следният: смесва се урината на жената с белина и ако възникне химическа реакция и се образува пяна, значи има бременност, а ако нищо не се случи – няма.

Сместа е особено опасна, защото урината съдържа хормон, който, в съприкосновение с белина, дава ефект на сълзотворен газ и може да навреди на здравето.

7. Захарта не е само за ядене

Това е глупав, но безвреден тест, при който се пишка в съд, в който има няколко лъжички захар. Твърди се, че урината на бременната няма да разтвори захарта, а ще я превърне в дребни камъчета, а пък ако захарта се разтвори в течността, значи няма шанс жената да е бременна.

8. Тестът с листа от глухарче

Не пъпките, а листата от глухарче ще определят дали ще има нов член на семейството. Пак както и при останалите тестове – пишка се върху листата и ако нищо по тях не се промени, няма бременност, но ако по листата се появят червени пъпчици, честито!

9. Очите показват по-ясно от всичко

През XVI век някой си д-р Жак Гилемо е твърдял, че няма никаква нужда да се анализира урината на жената, и че е измислил най-точния начин да се предскаже бременността – като погледнете в очите жената.

Той твърдял, че още през втория месец на бременността очите на една жена се променят по такъв начин, че я издават и опитен лекар може да прецени със сигурност какво е състоянието ѝ.

Източник: noviteroditeli.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!