37 четения

Отвори врати обновената спортна площадка в жк „Дунав“ в Свищов

В Свищов официално отвори врати обновената спортна площадка, намираща се между улиците „Градево“ и „Младост“. Кметът на града Генчо Генчев каза, че му е изключително приятно да открие поредната нова придобивка за живущите в квартала. „Една спортна площадка, която беше изключително много занемарена, нефункционална, но ето, че в този ден имаме възможност да я открием като едно по-добро спортно съоръжение, на което през лятната ваканция децата на Свищов ще имат възможност да тренират, спортуват и най-вече да правят всичко това в безопасни условия“, каза градоначалникът.

Обновената зона за спорт е с изкуствена настилка на целия терен, който е обособен за футболно игрище, баскетболно игрище и предстои да бъде поставена мрежа за волейбол. Има места за сядане и отдих през свободното време, както и кошове за дребни отпадъци.

Кметът на Свищов припомни, че предстои изграждане на детска площадка и в другия край на квартала, където ще могат да се забавляват най-малките му жители.

Мария Силвестрова, живуща в квартала, сподели: „Живея тук от построяването на комплекса, но такава площадка досега не сме имали“.

Спортната площадка е обновена с общински средства в размер на близо 20 хил. лв., а ремонтът е извършен от Общинско предприятие „Комунално строителство и поддръжка“ – Свищов.

Кметът на Свищов припомни, че предстои изграждане на детска площадка и в другия крайна квартала, където ще могат да се забавляват най-малките му жители.

Мария Силвестрова, живуща в квартала, сподели: „Живея тук от построяването на комплекса, но такава площадка досега не сме имали. Благодарение на общинската управа и това желание ни се сбъдна, но искрено се надявам всички да пазим като частна собственост направеното, защото от нас зависи да стопанисваме това, което вече имаме. Тук има доста деца, особено през летните месеци, които ще могат да се радват на новата придобивка и искрено се надявам да я пазят.“, категорична бе тя.

Спортната площадка е обновена с общински средства в размер на близо 20 хил. лв., а ремонтът е извършен от Общинско предприятие „Комунално строителство и поддръжка“ – гр. Свищов.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!