16 четения

Випуск 2019 на свищовското СУ „Николай Катранов“ се дипломира с 20 отличници и най-висок резултат на втортата матура в областта

На 20 юни 2019 година, на тържествена церемония в Актовата зала на СУ „Николай Катранов“, в присъствието на учители, родители и роднини, директорът на училището г-н Генади Иванов връчи дипломите за завършено средно образование на зрелостниците от Випуск 2019.

Учениците от XIIа и XIIб клас, с класни ръководители г-жа Палома Тодорова и г-н Ангел Ангелов, оставят своята ярка звезда в Катрановската алея на славата като Випуск на победителите.

Те завоюваха за училището първото място в област Велико Търново на втората матура с резултат 5,17. Благодарение на тяхното отлично представяне, Средно училище „Николай Катранов“ е на трето място в областта на Държавния зрелостен изпит по български език и литература с резултат 5,06. Училището се нарежда в топ 3 на областта и по брой отличници – 11 зрелостници са с отлични оценки и на двете матури.

Випуск 2019, който включва 51 ученици, завършва с 20 дипломирани отличници с общ среден успех от обучението в гимназиален етап над 5,50. Първенец на випуска е Кристиян Любчев Варамезов от XIIб клас, следван с минимална разлика от Маргарита Георгиева Йорданова от XIIа клас.

По информация на СУ „Николай Катранов“ – гр. Свищов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *