23 четения

Вредни навици, които могат да имат и ползи

Колко често ви мързи? А знаете ли, че този вреден навик, всъщност има някои ползи. Учените вярват, че това е естествена защита на нашето тяло, която помага да се избегне претоварването. Докато мързелуваме, тялото ни пести енергия, почива си, допринася за мисловния процес и това да вземем най-добрите решения, пише
Az-jenata. Освен мързелът, вижте кои други вредни навици могат да имат положителен ефект, ако не прекаляваме с тях.

Компютърните игри помагат за облекчаване на болката

Когато играем на видео игри от нас се изисква максимална концентрация. Учените са доказали, че благодарение на това си свойство, този вид забавления могат да бъдат използвани в терапията заедно с обезболяващи и да подобрят техния ефект. Видео игрите могат да намалят стреса и тревожността, според специалистите.

Кафето намалява риска от болестта на Алцхаймер

По колко чаши кафе на ден консумирате? Наричате себе си пристрастени към напитката? Няколко проучвания показват, че веществата, намиращи се в кафето, са естествена превенция срещу болестта на Алцхаймер. Но учените подчертават да не консумирате повече от 4-5 чаши на ден.

Нецензурните думи помагат при стрес

Учени провели експеримент с шофьори и пешеходци, които са нарушили правилата на пътя. Водачите, които изразяват вербална агресия, по-рядко попадат в критични ситуации и се държат по-адекватно на пътя. Според учените използването на неприличен език може да помогне за намаляване степента на напрежение.

Храненето в леглото подпомага храносмилането

Когато сме на работа, нямаме време или сме депресирани, ние се храним бързо, изпитваме стрес, което вреди на храносмилателната ни система. В резултат получаваме подуване на корема, газове, болки. От друга страна, докато човек лежи и си почива в леглото и си хапва, той се чувства спокоен, храносмилането му е по-добро и бързо.

Оплакванията помагат да видим своята стойност

Според психолози, оплакванията могат да бъдат полезни за нас. Те ни позволяват да елиминираме негативните емоции, да подобрим настроението и самооценката си. Но специалистите добавят, че ако сме депресирани и се оплакваме и за най-малкото, нашето самочувствие и психическо здраве може да пострадат.

Клюките помагат да се учим от грешките на другите

Клюкарстването е лош навик, който е присъщ за всеки от нас. Но се оказва, че той може да има и някои ползи за нас или поне така смятат експерти. Според тях, клюките, слуховете, обединяват хората, помагат да бъдем психологически гъвкави, да се учим от грешките на другите.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!