165 четения

50 учители получиха отличия от Регионалното управление на образованието

50 УЧИТЕЛИ ОТ ОБЛАСТТА И 10 УЧИЛИЩА БЯХА НАГРАДЕНИ ОТ РЕГИОНАЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗА ПОСТИГНАТИ УСПЕХИ ПРЕЗ УЧЕБНАТА ГОДИНА. Церемонията се проведе в инспектората, където първи отличията си получиха педагозите, наградени със званието „Учител на годината“.

В категория „Учител в детска градина“ наградата е за Тодорка Тунчева от детска градина „Ивайло“ във Велико Търново. „Учител в начален етап“ е Ценка Димитрова, преподавател в СУ „Николай Катранов“ в Свищов. Атанас Петров от ОУ „Св. Климент Охридски“ в Павликени спечели наградата в категория „Учител в прогимназиален етап“, а за учител в гимназиалния етап беше отличена Росица Петрова от СУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица. Двамата директори на годината са Боряна Цонова, директор на детска градина „Чиполино“ в Свищов, и Криси Аврамова, директор на СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Евгения Илиева от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ във Велико Търново е най-добрият заместник-директор тази година.

Още 28 педагози получиха грамоти за това, че са подготвили ученици, спечелили призови места в национални олимпиади и състезания.

Началникът на Регионалното управление на образованието инж. Розалия Личева връчи грамоти и на директори на 10 училища, постигнали успехи в различни категории. В категория „Училище с най-голям брой ученици, върнати в образователната система“, отличията отидоха при СУ „Св. Климент Охридски“ в с. Камен, СУ „Св. Климент Охридски“ в Сухиндол, ОУ „Св. П. Хилендарски“ в Горна Оряховица и СУ „Цанко Церковски“ в Полски Тръмбеш.

Три училища във Велико Търново – двете гимназии „Емилиян Станев“ и „Вела Благоева“, и ОУ „Бачо Киро“ спечелиха приз за най-голям брой извънкласни дейности през учебната година. ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Горна Оряховица получи грамота за високите си резултати в ограмотяването на първокласниците, а Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени грабна приза за училище с най-активна дейност като професионално училище. В категорията „Училище, прилагащо най-широк спектър иновации“, призът отиде при екипа на Начално училище „Цани Гинчев“ в Лясковец.

По традиция на тази церемония инж. Розалия Личева връчва и грамотите за почетното звание „Неофит Рилски“, което се присъжда от Министерството на образованието и науката. Отличените са четирима директори – инж. Веска Симеонова на свищовската Професионална гимназия „Алеко Константинов“, Шенай Нуриев на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Батак, инж. Марин Цонев на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия и Илияна Стойчева на детска градина „Здравец“ във Велико Търново. Учителите с грамота от МОН са Руска Христова, старши учител по химия в ОУ „Бачо Киро“, Агрипина Иванова, учител по физика и астрономия в „Аркус“, инж. Русалина Стефанова, учител в Гимназията по електроника „Ал. Попов“ във Велико Търново, инж. Красимир Николов, старши учител по практическо обучение в Професионална техническа гимназия „Васил Левски“, и Даниела Кенарева, учител в СУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица, Асенка Папазова, главен учител по математика в СУ „Димитър Благоев“, и Стефка Николаева от СУ „Николай Катранов“ в Свищов, Петя Димитрова и Искрена Станчева – и двете учителки в ОУ „Христо Смирненски“ в Самоводене, Светлана Радева от детска градина „Чиполино“ в Свищов и Росица Христова от детска градина „Първи юни“ в Горна Оряховица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!