Бивши възпитаници на ПМГ дариха 3000 лв. на гимназията си

3000 ЛВ. ДАРИХА НА ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКАТА ГИМНАЗИЯ „ВАСИЛ ДРУМЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО БИВШИ ВЪЗПИТАНИЦИ НА УЧИЛИЩЕТО. Със средствата ще бъде направен ремонт на поредния кабинет, каза директорът на гимназията Ангел Гушев.

Дарителите са от випуск 87, които са и инициатори за създаването на Клуб на възпитаниците на ПМГ. „За идеята ни запали инициативата на нашите съученици, които миналата година дариха средства за ремонт на кабинет в училището. Освен това ние тази година навършваме 50 г. и решихме по този начин да отбележим и личните си юбилеи“, разказва един от инициаторите Илко Бръчков, който дойде в гимназията заедно със своите съученици Пламен Пеев и Милена Бръчкова, която му е и съпруга. Още докато съучениците обсъждали помежду си идеята, те успели да съберат близо 3400 лв. След това се събрали на среща в началото на юни и сметката набъбнала с още 1700 лв. От цялата сума, която надвишила 5000 лв., те дарили на гимназията 3000, с част от събраните средства подпомогнали своя съученичка, която страда от множествена склероза. Съучениците от випуск 87 се събрали в група във Фейсбук, където продължават да обсъждат идеята за създаване на Клуб на възпитаниците на ПМГ. В историята на гимназията са завършили 46 випуска с по 120 ученици средно. „Искаме да издирим колкото е възможно повече от всички, завършили тази гимназия и да продължим да се срещаме и да помагаме на училището си. Останали са ни и 1500 лв., които могат да бъдат добра основа за фонд, в който да набираме средства за стипендии на талантливи ученици. С тези пари можем да подпомагаме деца в нужда, ремонтите на училището“, коментира още Илко Бръчков.

„Гимназията спечели проект за изграждането на интерактивни кабинети по математика и природни науки. В тях ще бъдат поставени интерактивни дъски, но преди това се налага да реновираме тези класни стаи. Идеята ни е да ремонтираме основно три от кабинетите, останалите да освежим“, обяснява директорът Ангел Гушев и припомня, че с дарения от бивши възпитаници, гимназията е успяла да обнови вече два кабинета – единият по математика и лабораторията по химия.

След това уточнява, че тази година към бъдещия клуб на възпитаниците са се присъединили още 133 успешно завършили зрелостници. Шестима ученици от випуск 2019 са успели да постигнат оценка 6,00 на матурите си – четири са отличните оценки по математика, една на матурата по български език и литература и още една – на държавния зрелостен изпит по биология. Общият брой на отличниците от матурите е 91, а средният успех на всички зрелостници от двата изпита е 5,08.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. авторката

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.