63 четения

Ирена Танова донесе бронз на СК „АП спорт“ от шампионата по спортна стрелба

В Стара Загора се проведе Държавното първенство по спортна стрелба за дисциплините с пистолет на 25 метра във всички възрастови групи.

Ирена Танова от СК „АП спорт“ се класира трета при жените в упражнение 30+30. Ирена е участничка в Олимпийските игри в Пекин през 2008 година и се завърна след майчинство отново на стрелковия рубеж. От нейните съотборнички Кристияна Стоянова е пета, Адиел Илиева е шеста, Яна Митева е седма. По-назад в класирането останаха и другите състезателки на СК „АП спорт“, дебютантки в тази дисциплина – Добринка Георгиева е 12-а, Росица Илова е 13-а, Маргарита Ойсолова е 14-а.

При девойките най-добро класиране от великотърновските състезателки постигна Теодора Савчева с бронзов медал при девойките младша възраст. Съотборничката й в тази възраст Александра Александрова е пета. В тази възраст при юношите Николай Панчев е пети с личен резултат. При девойките старша възраст Елена Боянова е пета, Биляна Алексиева е шеста, а Калина Михайлова е седма. При най-малките Дамяна Костадинова е седма, а Калоян Николков е осми.

Състезанието бе и последна проверка за Адиел Илиева „АП спорт“, която ще вземе участие в Лятната универсиада в Неапол, Италия, от 3 до 9 юли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!