13 четения

МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА ОРГАНИЗИРА КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА МАЛКО ПОЗНАТИ ДЕСТИНАЦИИ ЗА ЗДРАВЕН И БАЛНЕО ТУРИЗЪМ

 

 

 

 

 

 

„Здравен и балнео туризъм GRO/SME/18/C/065 – Bulgaria Sanus per Aquam“

В Министерството на туризма се приемат документи за участие в конкурса за избор на малко познати дестинации за здравен и балнео туризъм. Той се провежда в рамките на проекта на Министерството на туризма „Здравен и балнео туризъм GRO/SME/18/C/065 – Bulgaria Sanus per Aquam”, финансиран по Програмата за конкурентоспособност на малките и средни предприятия (2014 – 2020 г.) – COSME.

Допустими участници в конкурса са областни и общински администрации или обединения от тях, както и други организации, в които присъстват или са представени местните власти. В него не могат да се включат частни организации/фирми, целящи индивидуална търговска печалба. Кандидатите следва да изпратят документите си не по-късно от 30 юни 2019 г. /неделя/.

Електронният пакет с документи за участие в конкурса е достъпен на интернет страницата на Министерството на туризма www.tourism.government.bg в раздел „Програми и проекти“ или на официалната страница на ЕДЕН мрежата в България www.edenbulgaria.eu в раздел „Здравен и балнео туризъм“.

Целта на надпреварата е да се изберат пет нови малко познати ЕДЕН дестинации /един победител и четири подгласници/ в областта на здравния и балнео туризма на България. Ще се промотират нововъзникващи и малко познати български туристически дестинации, които са разработили специфични услуги въз основа на местните природни ресурси, съоръжения и инфраструктура за развитие на здравен и балнео туризъм в района.

За избраните дестинации ще бъде извършено фотозаснемане и ще се изготвят брошури. Дестинациите ще бъдат включени в националната ЕДЕН мрежа на България и ще станат част от европейската ЕДЕН мрежа.

EDEN е акроним на European Destinations of Excellence („Най-добри европейски дестинации“) – проект, който популяризира моделите на устойчиво развитие на туризма на територията на целия Европейски съюз. Проектът се базира на национални конкурси, които се провеждат ежегодно и в чиито рамки се избира туристическа „най-добра дестинация“ за всяка участваща държава. Чрез подбора на дестинации проектът EDEN ефективно постига целта да привлича вниманието към ценностите, многообразието и общите характеристики на европейските туристически дестинации.

 

 

Този материал е част от проект „Здравен и балнео туризъм GRO/SME/18/C/065 – Bulgaria Sanus per Aquam”, който се финансира от програма COSME 2014 – 2020 на Европейския съюз

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!