19 четения

Старши треньорът на „Локомотив“ Краси Мечев пое мениджърски функции

Обявиха четири нови попълнения в представителния отбор

 

Старши треньорът на „Локомотив” Красимир Мечев получи мениджърски функции в клуба. Той има всички права да преговаря и договаря нови футболисти, като ограничението му е единствено бюджетът за фонд „Работна заплата”. Това ограничение всъщност никак не е малко, защото и този сезон „Локомотив” ще е от най-скромните отбори по бюджет във Втора лига. Поне на този етап единствената сериозна подкрепа за футбола в Горна Оряховица идва от Общината и генералния спонсор Efbet.

Промените в мениджмънта на горнооряховския клуб бяха обявени на първата среща между новия президент Иво Димитров, треньора и феновете.

На нея Красимир Мечев обясни подробно как се е стигнало до раздяла с някои от знаковите футболисти, като Евгени Александров, Иван Пенев и Красен Трифонов. За новите попълнения той обаче не беше толкова уверен, тъй като играчите с опит не искат да приемат оферта по-малко от 1700 лева на месец. Това не е по силите на „Локомотив” в момента. Бюджетът е ограничен, а в региона няма школи, които да са извадили в последните години качествени футболисти. Така че „Локомотив” няма да може да разчита на някакви кой знае колко качествени попълнения. „Не очаквайте чудеса, не можем да си позволим висока класа, но ще наблегнем на мотивацията и добрата физическа подготовка. Ние в далавери не участваме, така че няма на кого да чакаме освен на себе си. Уверен съм обаче, че ще направим отбор, който няма да е боксова круша в новото първенство”, каза Мечев пред феновете.

Обсъдени бяха и промените в треньорския щаб на отбора. Марин Байчев вече не е помощник-треньор, а ще се занимава отново с школата и ще поеме функциите на скаут за „Локомотив”. В същото време Лъчезар Русев ще поема все повече отговорности в треньорската работа и при мъжете. На следващ етап към треньорския щаб ще бъде привлечен и Мирослав Гавазов.

Емин Ахмед, Сава Савов и Айкут Рамадан са първите нови попълнения, с които горнооряховският клуб подписа за новия сезон. И тримата са с договор за по една година.

Атакуващият полузащитник Айкут Рамадан е само на 21 години. Играл е за ФК „Царско село”, ПФК „Монтана” и „ЦСКА 1948”.

Емин Ахмед е 23-годишен. Роден в Кърджали, но израснал в школата на „Берое”. Играл е малко за „Верея”, а в Горна Оряховица идва от „Дунав” (Русе). Сава Савов също е 23-годишен. Той е познат на феновете от краткия си престой в „Локомотив” преди три години. Роден е в Сливен. Играл е за ПФК „Монтана”, „ЦСКА 1948”, „Първа атомна” и последно за ОФК „Несебър”.

„Локомотив” се е договорил и с вратаря Пламен Колев и се очаква той да се присъедини към подготовката на „железничарите” днес. Стражът бе в отбора през сезон 2015/2016 година.

30-годишният вратар е от Стара Загора и е продукт на школата на „Берое”. Играл е за „Видима Раковски”, „Черно море”, „Банско”. След престоя в Горна Оряховица премина във „Верея”, а последния сезон пази за „Ботев” (Гълъбово).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!