67 четения

Трима зрелостници на Старопрестолната гимназия по икономика с плакети за отличните си постижения

БИРДЖАН ЯНАЧКОВ И ЛЪЧЕЗАР ДИМИТРОВ СА ПЪРВИТЕ НОСИТЕЛИ НА НОВОУЧРЕДЕНИТЕ ОТЛИЧИЯ НА СТАРОПРЕСТОЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Наградите се връчват в памет на учителката по банково дело Цветанка Мънчева и са парични. Двамата абитуриенти получиха по 500 лв. Средствата са осигурени от бивши ученици на Цветанка Мънчева от випуск 97, които са категорични, че искат да превърнат това тържество в традиция и всяка година най-успешните зрелостници на гимназията да завършват с награда на името на бившата им учителка.

Бирджан Яначков завършва банково дело. Отличието за него е осигурено лично от сина на г-жа Мънчева, Лъчезар Димитров завършва паралелката по икономическа информатика и неговият приз е осигурен от ученици от випуск 97.

В петък Старопрестолната гимназия по икономика изпрати 68 зрелостници. Трима от тях завършиха с отличен успех и получиха плакета на училището за високите си постижения.

Десислава Димитрова, която е тазгодишният носител на наградата „24 май“, която Община Велико Търново дава на най-добрия абитуриент в града, е отличникът на випуска. Тя стана носител на единия от почетните плакети. Другите два заслужиха Бирджан Яначков и Лъчезар Димитров. Наградите им бяха връчени от директора на училището Виолета Йосифова.

ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИТЕ ПОЛУЧИХА ДИПЛОМИТЕ СИ ЗА ЗАВЪРШЕНО СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ НА ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ в читалище „Надежда 1869“. 51 от учениците са положили успешно изпита си за придобиване на трета степен на професионална квалификация, което означава, че могат да започнат работа по специалността веднага. 50 момичета и момчета вече са приети за студенти в София, Варна и Свищов.

В три паралелки приема ученици за следващата година Гимназията по икономика, която тази година навърши 100 г. от основаването си. Едната от паралелките е нова за областта и е по специалността „Съдебна администрация“. Другите две са по икономическа информатика и електронна търговия.

С. БОЯНОВА

Сн. авторката

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!