61 четения

Започна приемът по магистърски програми във ВТУ

ПРИЕМЪТ ПО МАГИСТЪРСКИТЕ ПРОГРАМИ ВЪВ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ЗАПОЧНА ДНЕС. Кандидатстването е на три етапа и продължава до 27 септември.

Първият етап е от 24 юни до 12 юли. Документи се приемат в Ректората на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и в бюрата за прием на документи в страната. Първо класиране ще излезе на 18 юли, а записването на приетите студенти, е от 22 до 26 юли в дирекция „Магистърски програми“.

172 специалности в редовна, задочна и дистанционна форма на обучение, предлага вуза на тези, които искат да завършат магистратура. Четири са новите магистърски програми.

Едната е „Физическо възпитание и спорт за деца и младежи със специални образователни потребности“ и е към Педагогическия факултет. Обучението е редовно и задочно. Филологическият факултет предлага редовно и задочно обучение по програмата „Средновековна българска християнска култура“. Две са новите магистратури във Философския факултет – „Корпоративна и информационна сигурност“ и „Политология. Международни отношения“, като и двете могат да се изучават и в редовна, и в задочна форма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *