259 четения

10 мита за мъжете, разбити от един мъж

Жените са истинска мистерия за мъжете, но мъжете понякога също се оказват неразгадаема загадка за нас. За да ви помогнем да разберете по-добре мъжете, ви представяме текста на Боби Бокс, който иска да разбие някои митове, които битуват в обществото ни. Така че вместо да четете анонимни проучвания и анкети за това, което мъжете наистина мислят или пък да гадаете – прочетете този откровен текст.

Мит 1: Мъжете не са емоционални

Пълна лъжа! Мъжете са емоционални. Просто още от малки ни учат, че емоционалността е синоним на слабост, а никой истински мъж не трябва да е слаб. Малките момичета ги учат на точно обратното – чрез грижите за останалите, игрите с кукли и други подобни типично момичешки занимания жените са насърчавани да показват чувствата си. Момченцата, от своя страна, играят с фигурки на супергерои и обичат видео игри, които възхваляват насилието и насърчават физическата сила. Затова често ставаме агресивни, когато сме емоционални. За щастие стереотипите за половете бавно се разбиват и скоро изразяването на емоции ще бъде нещо нормално и за двата пола.

Мит 2: Мъжете се интересуват само от секса

Мъжествеността на мъжа и неговите сексуални умения обикновено се измерват спрямо способността да вкара много жени в леглото си. Също както за една жена е прието обратното – да не си ляга с много мъже и да се „пази”. Това несъответствие кара мъжете да преследват жените заради сексуален престиж. Обаче в повечето връзки сексуалните желания на жените са същите (ако не и по-силни) от тези на мъжете. Но ние сме научени на обратното. Когато една жена е във връзка, тя може да се отърси от вината, че иска много секс, защото обществото няма да я съди така, както ако търсеше само секс от различни партньори. От друга страна, когато мъжете са във връзка, могат да изглеждат „опитомени” и „кротки”, защото най-накрая са се отърсили от напрежението от обществените очаквания да преследват жените заради повърхностни причини и да се доказват като полови атлети.

Мит 3: Мъжът не иска жената да печели повече от него

Изчислено е, че жените взимат много по-малка заплата от мъжете за равностойна позиция, но мъжете (или поне модерните мъже) нямат против жената да изкарва повече пари. Преди се е смятало, че мъжът трябва да е единственият, който изкарва пари и той трябва да се грижи за финансовото благополучие на семейството. С времето това се променя и вече е нормалното и двата пола да работят наравно. Тази промяна се извършва постепенно и затова мъжът често се чувства несигурен, когато жената печели повече – не защото не се радва за нея, а защото усеща, че се е провалил като неин партньор. В моите връзки обикновено аз винаги съм печелил повече, но наскоро сегашната ми приятелка получи повишение и вече има много по-солидни доходи от мен. Как се почувствах ли? Горд! Радвам се, че тя има успех в кариерата си. Остарелите стереотипи за ролите в една връзка няма да засенчат успеха на приятелката ми, нито пък ще ме възпрат да я подкрепям като неин любим.

Мит 4: Мъжете се интересуват само от външния вид на жените

Този мит е пълна глупост. Мъжете не са пещерняци, привлечени от външния вид. И мъжете, и жените търсят сходни качества в партньора си. Разбира се, трябва да признаем, че когато сме млади, се интересуваме повече от външния вид. Като обобщение – също като в романтичните комедии накрая откриваме, че външният вид не е най-важното. Мъжете и жените не търсят толкова различни качества. Външният вид е фактор, но това не е типично само за мъжете.

Мит 5: Жените са по-неуверени от мъжете в сексуално отношение

Истината е, че и мъжете могат да са неуверени. Но тъй като несигурността е признак за слабост, ние се опитваме да я прикриваме на всяка цена, особено пък в сексуално отношение. Например, също като теб, и ние се чудим как възприемаш тялото ни – дали сме твърде дебели/ хилави, дали нямаме твърде много окосмяване, дали размерът ще оправдае очакванията ти, дали можем да се сравняваме с последния ти партньор?

Мит 6: Един мъж е възбуден само когато има ерекция

Не, не е вярно. Това, че нямаме ерекция, не означава, че не ни харесва това, което се случва в момента. Също както жените не са винаги влажни, когато са възбудени. Ако това беше така, щях да се надървям всеки път, когато видя пица.

Мит 7: Мъжете са егоистични любовници

Това схващане е напълно невярно. Да, типичното „лошо момче” може да се интересува само от собствения си оргазъм, тъй като много момичета се съгласяват да си легнат с него, но повечето мъже, които познавам, се гордеят, когато могат да докарат една жена до оргазъм. Аз поне със сигурност съм един от тях. Ако не се справи с тази задача, мъжът се чувства разочарован и започва да поставя под въпрос мъжествеността си (въпреки че не би трябвало). Разбира се, егоистичността в леглото зависи какви точно са взаимоотношенията му с жената – ако той има чувства към нея, ще иска да я задоволи, за да може тя да го възприеме като подходящ партньор.

Мит 8: Ако не свърши, значи не те намира за привлекателна

Напълно погрешно схващане, но все пак разбираемо. Винаги обвиняваме себе си, ако нещо не се получи в сексуално отношение. Но също като много жени, мъжете понякога не могат да свършат. Вината обикновено не е в партньорката ни, а в нещо друго – алкохол, нездравословна диета, умора и т.н. Твърде много хора смятат, че оргазмът е целта на секса, а не трябва да е така. Мъжете също симулират оргазъм поради това разбиране. Ако и двамата се наслаждавате на секса, това е единственото, което има значение.

Мит 9: Мъжете гледат порно, защото са незадоволени от половинката си

Много мъже, независимо дали са обвързани или не, гледат порно. Грешно е схващането, че този вид мастурбация замества мястото на партньора. Порното е фантазия и (почти) всеки мъж ясно разбира това. Има някои неща, които гледам в порно филмите, а никога не бих си помислил да правя с приятелката ми.

Мит 10: Мъжете не могат да са приятели с жени Защо не?

Схващането, че един мъж и една жена не могат да бъдат просто приятели, е нелепо. Все едно да твърдим, че всеки хомосексуален мъж иска да спи с всеки мъж, който срещне. Докато растях имах много приятели жени и с повечето не исках да имам връзка (трябва да призная, че с някои исках, но не се получаваше). Всъщност наскоро се срещнах с една от тях, след като не се бяхме виждали повече от година. Тя несъмнено е един от най-надеждните хора, които познавам, затова никога не бих заменил приятелството ни за нещо несигурно и сложно като секса между приятели.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!