Честите ваканции предпазват сърцето

Опитайте се да почивате повече време, въпреки заетото ви ежедневие. Проучване показва, че колкото по-често ходим на ваканции, толкова повече намаляваме риска от сърдечни заболявания.

Според изследването, публикувано в журнала за Психология и Здраве на САЩ, ваканциите не само помагат при стрес, но и при метаболитни симптоми. Тези симптоми са наименование на сбор от рискови фактори, които причиняват сърдечни проблеми. Колкото повече имате от тях, толкова повече ви се повишава рискът от заболявания, свързани със сърцето.

За проучването са били включени 63 работници, на които им се полага платен отпуск. Те са минали кръвни тестове и интервю, на което са отговаряли на въпроси, свързани с ваканциите им през последните 12 месеца.

Резултатите показали, че рискът от сърдечни проблеми се намалява с всяка допълнителна ваканция, която участникът взима. Според изследователите е важно човек да използва времето, което му се полага за почивка.

„Отпускът е възможен за около 80% от работниците на пълен работен ден, но само половината от тях се възползват от него. Нашето проучване показва, че ако хората си почиват повече, това ще им помогне с риска от сърдечни заболявания“.

Смятаме да се доверим на това проучване и да започнем да планираме следващите си почивки още отсега.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.