17 четения

Общинският детски комплекс стартира летните си занимания със занимателно обучение по английски език

Богатата програма предлага голям избор пред малчуганите

 

ЛЯТНАТА ПРОГРАМА НА ОБЩИНСКИЯ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС СТАРТИРА НА 1 ЮЛИ СЪС ЗАНИМАТЕЛНО ОБУЧЕНИЕ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК. Калоян Тотев ще ръководи забавните часове, които са предназначени за най-малките.

От 8 юли започват заниманията по народни инструменти. Те са под ръководството на диригента на народния оркестър на „Българче“ доц. Митко Димитров. Той ще запознае момчетата и момичетата, които проявяват интерес, с устройството на народните инструменти и децата ще имат възможност да направят първи стъпки във възпроизвеждането на народна музика. Тези часове продължават до 12 юли. А през август – от 15-и до 19-и, са заниманията с народни хора и ръченица. Курсовете са на хореографа на „Българче“ Петър Петров.

Школата по народно пеене с ръководител Галина Иванова ще отвори врати от 22 до 26 юли. В нея участниците ще мога да развиват певческите си умения, да разучават народни песни от различни фолклорни области.

Ателието „Творя, играя, мога” с ръководител Анелия Пейчева ще заработи от 29 юли. То е предназначено за деца на възраст от първи до четвърти клас и по време на занятията, те ще имат възможност да творят изделия от хартия и естествени материали, ще изработват украси, аксесоари, пана и др.

С най-важното от развитието на града ни, както и с бита и културата на търновци през вековете, могат да се запознаят любителите на историята, като посещават заниманията на Клуба по история на родния край с ръководител Мария Джамбазова от 5 до 9 август.

Лятната ваканционна програма продължава със занимания по съвременно танцово изкуство в стиловете MTV, хип-хоп и модерн в танцово студио „Обичам да танцувам“ под ръководството на Валентина Караиванова.

Последната седмица от август е за любителите на поп музиката. Тогава децата ще могат да разучават песни със съвременно звучене в школата по вокал с ръководител Миглена Хаджипенчева-Атанасова.

Школите и ателиетата ще работят от 9 до 13 часа в сградата на Общински детски комплекс. През лятото екипът на Общинския детски комплекс предлага и консултации по кариерно ориентиране. Срещите за това са в бившето училище „Кольо Фичето“ на ул. „Мармарлийска“ в старата столица. Желаещите ученици ще могат да се запознаят с особеностите на пазарната среда, ще бъдат подпомогнати при избора на професия от кариерните консултанти Даниела Марова, Ралица Ганчева, Ивона Георгиева и Десислава Кирилова, които ще работят по график.

Всички занимания са безплатни, но за да участват децата в летните школи и занимания, трябва да подадат заявление. Това става в деня на започване на съответната школа или всеки работен ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!