54 четения

ТЕАТРАЛЕН АФИШ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Театър ВЕСЕЛ открива

Международен фестивал „Лято, кукли и приятели” в старата столица

 

Реализацията на  Международен театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” е естестве

 

ното продължение на идеята за детски представления от проекта на ВЕСЕЛ „Съботни спектакли за семейна публика”. Богатата палитра от заглавия от игралните афиши на Театър ВЕСЕЛ и

куклени театри от цяла България култивира добър художествен вкус у зрителите. Те се запознават с образци на класическата и съвременната драматургия за деца. Така се формират високи естетически критерии в областта на сценичното изкуство.

Първото издание на фестивала ще е от 22 юни до 31 август включително, всеки съботен ден на сцена „Арт лято” до галерия „Борис Денев”. Предвижда се културният форум да бъде ежегоден, без състезателен характер. Програмирането на фестивалните заглавия на открито в продължение на цялото лято дава възможност за привличане на нови почитатели на кукленото изкуство. За първото издание на фестивала са селекционирани 9 български и 2 чуждестранни представления. Входът за всички зрители е свободен.

В същността си проектът на ВЕСЕЛ предлага уникален шанс за социализация и образование чрез театър – разпространението  на театрален продукт с адресат “Детето” е инвестиция в бъдещето, която би гарантирала интерес към театъра в бъдеще време. Отговорността към качеството на детските спектакли е голяма, за да се преодолява огромната конкуренция от атрактивни високотехнологични интелектуални и художествени продукти. Заглавията, които биха работили за тази кауза са прецизно подбрани и включени в проекта.

От векове духовните пространства на Велико Търново са територия, без която градът не би бил това, което е в началото на третото хилядолетие – град, който с достойнство носи белезите на времето, пази славната си и съкровена старина с поглед към бъдещето. Реализацията на настоящия проект дава шанс на Театър ВЕСЕЛ със своите творчески постижения да продължи да бъде неразделна част от тази територия.

„Лято, кукли и приятели” е събитие от културния календар на Община Велико Търново. Този проект се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата на Република България.

 

 

 

 

18 ЮЛИ


Уважаеми почитатели на песните на ЙОРДАНКА ХРИСТОВА,

НА 18.ЮЛИ. 2019 ГОДИНА ОТ 21.00 часа в ЛЕТЕН ТЕАТЪР гр. Велико Търново ще гостува звездата на българската естрада

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА

С участието на оркестъра на Държавна опера – Бургас

Диригент: Левон Манукян

 

КАСА: Билетен център

ул. Асен Златаров № 5

Срещу бариерата на служебния паркинг на театъра /

Цени на билетите: 15.00, 20.00 и 25.00 лева

 

ИНФОРМАЦИЯ на Телефони: 0886770511,  0894407595

или на страницата ни:  lovetheaters.weebly.com

 

Поздрав: П.Пенков/ 0886499016 / – Импресарско студио

„Любители на театъра“ гр. Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!