20 четения

Търновката Гергана Стоянова спечели Гранпри от конкурса „Нека да е лято!”

15-ГОДИШНАТА ГЕРГАНА СТОЯНОВА ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СПЕЧЕЛИ ГРАНПРИ ОТ ОСМОТО ИЗДАНИЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ПОПУЛЯРНА ПЕСЕН С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ „НЕКА ДА Е ЛЯТО!”, който се проведе в Павликени. Гергана е възпитаничка на вокалния педагог Яница Русева и е ученичка в X клас в Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

Още девет от всички раздадени на музикалното състезание награди останаха в региона. В първата възрастова група на второ място журито класира осемгодишната Ели Ганчева от Велико Търново, а на трето място – Даяна Тотева, която е на 7 г. и е от Павликени. Поощрителната награда, дадена от „Павликяни“ ЕООД, заслужи Виктория Васи, на 8 г., от Велико Търново.

Във втора възрастова група, в която се конкурираха изпълнители от 9 до 13 г., на второ място се класира 13-годишната Симона Стефанова от Свищов. Търновката Василена Василева, която също е на 13 години, се изкачи на третото място. Поощрителната награда в тази възрастова категория е от верига магазини „Абсолют +“ и отиде при 12-годишната свищовлийка Преслава Петкова.

14-годишната Моника Узунова от Велико Търново и Весела Иванова, на 17 г., от Свищов са на второ и трето място при 14 – 17-годишните изпълнители. А в най-голямата възрастова група, където участниците са от 18 до 30 г., първото място журито присъди на Невена Недкова, на 21 г., от Велико Търново.

Наградата на кмета на община Павликени беше присъдена на 24-годишната Деница Денева от Търговище. Наградата за най-добро изпълнение на българска песен, връчвана от бижутера Константин Костов, беше присъдена на Кристина Неделчева от Габрово за изпълнението на песента „Птицата“. Шест млади таланти получиха специална награда – участие в конкурса Stars of Song 2020 в румънския град Къмпулунг.

40 млади певци участваха в конкурсната програма с изпълнение на две песни. Освен от България дойдоха изпълнители и от Румъния.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!