9 четения

„Виолетовите” надежди спечелиха регионален турнир в Г. Оряховица

Детският отбор на „Етър ВТ” спечели силен регионален турнир, организиран от Зоналния съвет на БФС. Десет отбора участваха в надпреварата за момчета, родени след 2009 г. Срещите се играха на базата в „Захарни заводи” в Горна Оряховица. На финала „виолетовите” надежди надиграха домакините от „Локомотив“ с 4:2 след изпълнение на дузпи за определяне на краен победител. В редовното време резултатът бе 1:1. Двата тима стигнаха до директния сблъсък за първото място, след като излязоха крайни победители в групите си. Етърци се наложиха над „Левски 1986” (Стражица) с 8:1, над ФК „Д. Оряховица“ с 10:0, над „Изгрев 93” (Царевец) с 1:0 и над „Ботев” (Дебелец) с 5:0. Малките „железничари“ пък се справиха с ОФК „Павликени” с 4:0, ФК „Янтра” (Полски Тръмбеш) с 5:2, „Академик“ с 1:0 и „Алекс ОК” (Шемшево) със 7:0.

За трето – четвърто място „Изгрев- 93“ победи ОФК „Павликени“ със 7:0, за пето- шесто „Академик“ надигра „Левски 1986“ с 5:0, за седмо- осмо „Алекс ОК“ удари ФК „Д. Оряховица“ с 5:0, а девето- десето „Янтра“ се наложи над „Ботев“ с 4:1.

За всеки от участващите отбори бяха осигурени екипировка и по три топки от Министерството на спорта и БФС. Победителите бяха наградени от председателя на ЗС на БФС Бончо Генчев, а момчетата на „Локомотив” получиха наградите си от бившия президент на клуба Георги Бижев. „Много хубав жест на БФС и Зоналния съвет. Благодаря на Бончо Генчев и Игор Бакьов за организирането на такива турнири, а и за хубавите награди. Екипировка и топки – това е сериозна помощ за всеки клуб и е пример как се мотивират децата, занимаващи се с футбол”, коментира Георги Бижев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!