8 четения

Заради ремонт от 15 юли заслонът и барчето на хижа „Божур“ няма да могат да се ползват от граждани

През втората половина на юли се очаква да започне ремонтът на двете столови и барчето на хижа „Божур“. Поради тази причина, от 15 юли се спира ползването им и няма да се приемат резервации от граждани за различни чествания и празници. Заявки за ползването им ще се приемат отново след приключване на ремонта. През този период хижа „Божур“ ще приема само заявки за нощуване, информира директорът на Общинско предприятие“ Младежки дейности, спортни имоти и прояви“ инж. Петя Богданова. .

Припомняме, че „Красива България“ одобри проект на Община Горна Оряховица за ремонт на туристическия заслон на хижа „Божур“. Общата сума на проекта е 245 хил. лв. Близо 120 хил. лв. ще бъдат осигурени от „Красива България“, а останалото ще бъде дофинансиране от Общината.

Проектът предвижда на сградата да бъде направена външна топлоизолация, ремонт на покрива, както и подмяна на дограмата на вратите и прозорците. Ще се направи вътрешно боядисване на помещенията и ще се монтира окачен таван. Изцяло ще се подменят ВиК и ел. инсталациите. В залата и туристическата столова ще се монтират климатици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!