„Аутентик“ откриват Fusion Fest във Велико Търново

С КОНЦЕРТ НА ПРОЧУТАТА ГРУПА „АУТЕНТИК“ В ПЕТЪК ВЕЧЕРТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗАПОЧВА ПЪРВИЯТ ПО РОДА СИ ФЮЖЪН ФЕСТИВАЛ. Фестът е посветен на фюжън музицирането, което е иновативно изкуство, съчетаващо в себе си различни традиционни и съвременни култури и жанрове, но все още е слабо разпознаваемо. Това изкуство комбинира музиката на различни народи и е част от обмена на културите между различните нации.

„Аутентик“ ще свирят в Лапидариума на Археологическия институт на 28 юни от 20,30 часа. Входът е свободен.

Вторият концерт е в събота вечерта от 20,30 часа, отново в Лапидариума. Тогава гости на Велико Търново ще бъдат Tango Cats. Групата е основана през 2016 г. от любовта на трима български музиканти към танца на страстта – тангото. Триото изпълнява музикални произведения на Астор Пиацола, Карлос Гардел, Ричард Галиано, Д’ариенцо, Троило, Ди Сарли, Фреседо, Д’агостино и Мориконе. За всяко изпълнение постоянните членове на групата канят гост-музиканти и танцьори. И във Велико Търново готвят тази изненада.

Българската фюжън формация Del Padre ще закрие фестивала на 30 юни. Del Padre ще свирят на сцена „Арт лято” – около паметника на Асеневци, от 20:30 ч. Музикантите представят микс от фламенко и латиноритми, съчетани с традиционен български и балкански фолклор. И този концерт е с вход свободен.

Fusion Fest 2019 се провежда със съдействието на програма „Изкуство и култура” на Община Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *