62 четения

Допълнителни мерки срещу наводнения забавят пуска на новия четирилентов път към центъра на В. Търново

ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНАТ НАВОДНЕНИЯ И ЩЕТИ ПО ПЪТЕН ВЪЗЕЛ „КАЧИЦА“, УЛ. „МАГИСТРАЛНА“, СКЛАДОВЕТЕ НА ЕДРО И ПРИЛЕЖАЩИТЕ ЖИЛИЩНИ КОМПЛЕКСИ, НА НОВИЯ ЧЕТИРИЛЕНТОВ ПЪТ КЪМ ЦЕНТЪРА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО СА ПОСТАВЕНИ 10 ДОПЪЛНИТЕЛНИ ШАХТИ. Това забавя и с две седмици асфалтирането и пускането му в експлоатация, разбра „Борба“. Отсечката, която ще обслужва над 30 хил. души, пътуващи от кв. „Бузлуджа“ и „Зона В“ към центъра и обратно, трябваше да бъде готова в средата на този месец, но допълнителните мерки за отводняване забавят леко реализацията. От кметството ги взимат заради обичайното след всеки дъжд намиращият се в подножието на новия път възел „Качица“ да заприличва на венециански канал, а водата да се изтича по наклона на ул. „Магистрална“ в посока складовете и предприятията в долната част на града и близкия Южен пътен възел. Новите шахти са така изчислени, че да поемат даже значителен дебит след валежи от по 100-150 литра на кв. метър. Повечето от отводнителните съоръжения по новия път вече са направени, а в началото на седмицата кметът Даниел Панов, съуправителят на фирмата изпълнител – „Пътни строежи ВТ“, както и главният инженер на общината Динко Кечев, ги инспектираха. След заустването им ще започне и самото асфалтиране. Новата пътна връзка ще осигури пряк достъп между жилищните комплекси „Бузлуджа” и „Зона В” и пътен възел „Качица”, като ще подобри транспортното обслужване, чиято алтернатива досега бяха обиколни маршрути или черни пътища. Трасето започва от разклона на улица „Стоян Коледаров”, ще премине покрай газстанцията в района и продължава до кръговото кръстовище край Дома за възрастни хора „Венета Ботева”.

Предстои цялостно преасфалтиране с полагане над 4300 тона асфалтова смес и още 9700 кв. метра износващ слой, монтиране на ново улично осветление. Инвестицията е за 1,8 милиона лева.

С. МАРИНОВ

 

Един коментар за “Допълнителни мерки срещу наводнения забавят пуска на новия четирилентов път към центъра на В. Търново

  • 26.06.2019 в 21:19
    Permalink

    Голяма хвалба голямо нещо. Хвалят се все едно за изградили тунел под Арбанаси. Ще им видим творението след пороен дъжд. Можеше да изградят още неща а тази превъзхвалена пътна отсечка да е с две платна. Но….. Нали трябва да се усвоят едни пари…

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!